Görünmezadam
Kayıtlı Üye

Akıllı telefon piyasasının lider firmalarından RIM şirketi, telefonlarında kullandığı kendi işletim sistemi olan Blackberry OS'dan sonra Android kullanmaya mı hazırlanıyor?
Rekabetin gün geçtikçe kızıştığı akıllı telefon piyasasında son dönemde liderliği ele geçiren Google'ın işletim sistemi olan Android göz doldurmaya devam ediyor. Bir çok lider telefon üreticisi firmanın kullandığı Android işletim sistemi , son olarak Nokia'nın işletim sistemi olan Symbian'ı devirerek liderliği ele geçirmişti. Android'in sürekli gelişmeye devam etmesi çoğu firmayı etkilerken, iddialara göre üretime başlamasından bugüne kadar kendi işletim sistemi olan Blackberry OS'dan vazgeçmeyen RIM firmasını da Android'e yöneltiyor.
ShovShapy adlı yabancı bir siteden gelen bilgilere göre, firmanın Android'i Blackberry Curve 8520, Curve 8300 ve henüz hiç duyulmamış olan Blackberry 8600 telefonlarında kullanmış olduğunu belirtti. RIM'in bu hamleyi açıkçası beklenen bir girişim olarak görünmüyor. Fakat gelişen akıllı telefon piyasasında Samsung, Motorola, Sony Ericcson gibi lider telefon üretecilerinin de Android kullanıyor olması RIM'in de Android'i kullanmasına olanak tanıyabilir.
http://www.turkeyforum.com/satforum...com/blackberry-androidmi-kullanacak-1680.html