Bitki Koruma Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Bitki Koruma lisans programında bol ve kaliteli bitkisel ürünleri elde edebilmek için gereken insangücünü yetiştirmek amacıyla eğitimler verilir. Bu bölümde verilen eğitimler ile bitkisel hastalıklardan ve yabancı otlardan korunmak için çalışmalar ve araştırmalar da yapılır. Bu alanda yapılacak her türlü çalışmalarda rol oynayacak en verimli çalışanları yetiştirmek bölümün temel amaçlarından birisidir.

Bitki Koruma lisans programı eğitim süresi normal olarak dört yıldır. Eğitim süresi boyunca çoğu sayısal olmak üzere bir çok dersin zorunlu eğitimi bölüm bünyesinde öğrencilere verilir. Bu dersler arasında matematik, kimya, biyoloji gibi temel dersler ve meteoroloji, tarım makineleri, toprak bilgisi, böcek ekolojisi, zirai mücadele organizasyonu ve meyve zararlıları gibi bölüm dersleri bulunur.

Bitki Koruma bölümünü bitiren öğrencilere "Ziraat Mühendisi" ünvanı verilir ve bu ünvan ile özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Bölüm mezunları genellikle Orman, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı zirai mücadele istasyonlarında, Tariş, Çukobirlik, Antirlik ve benzeri tarım ilaçları üreten kurum ve kuruluşlarda görev yaparlar. Çalıştıkları yerlerde meyve, sebze ve diğer bitkilere zarar veren böcek ve zararlı otlara karşı tarım ilaçları üretirler ve yeni yöntemler geliştirirler.

Bitki Koruma bölümünde eğitim görmek isteyenlerin temel bilimlerde başarılı olmaları, zooloji ve kimya ile ilgii normalden fazla bilgi sahibi olmaları ve bilime karşı merakları olmaları gerekir.

Bitki Koruma bölümü Türkiye'de hemen hemen her üniversitede bulunur. Bitki Koruma bölümünü bünyesinde barındıran üniversiteler ise aşağıdaki gibidir.

♥ Ege Üniversitesi
♥ Çukurova Üniversitesi
♥ Ankara Üniversitesi
♥ Harran Üniversitesi
♥ İnönü Üniversitesi
♥ Erciyes Üniversitesi
♥ Uşak Üniversitesi

Daha bir çok üniversitenin bünyesinde bulundurduğu Bitki Koruma bölümünde eğitim görmek için gerekli şartları sağladıktan sonra ilgili üniversitelerin Ziraat Fakültelerine başvurabilirsiniz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri