Bisküviyi kim buldu

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Roma’da M.Ö 3. yüzyılda Latince bis coctum, yani iki kez pişirilmiş diye adlandırılan bisküviler şarapla ıslatılarak tüketiliyordu. Fransızca’da 1175, İngilizce’de 1330 yılında varlığı saptanmıştır. İngiltere’de gevrek kuru ekmek anlamındayken 16.-18. yüzyıllarda Fransızcadan tekrar alıntılandığı anlam ve biçiminden anlaşılmaktadır.

Bisküvi Türkiye’ye de ithal ediliyordu. Şemsettin Sami’nin Fransızca-Türkçe sözlüğünde 1905 yılında “biscuit” sözcüğünün karşılığı “peksimet, galeta, yumurtalı ve şekerli gevrek, bisküit” olarak verilir.

1924 yılında üretim başladı, 1932’de iki fabrika kuruldu. 1954’te bantlı üretim başladı, Ülker 1944’te, Arı 1949’da kuruldu ve 1950 lerin sonunda İstanbul’daki fabrika sayısı 22’yi buldu. Eti Eskişehir’de 1972’de üretime başladı. İlk proteinli bisküvi 1992’de yapıldı.

Gıda sektöründeki gelişmelerle şeker, pasta, kuru pasta ve kurabiye arası sayısız ürün birçok ad altında üretilmeye başlandı, bisküvi çeşitleri de arttı.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri