Romada M.Ö 3. yüzyılda Latince bis coctum, yani iki kez pişirilmiş diye adlandırılan bisküviler şarapla ıslatılarak tüketiliyordu. Fransızcada 1175, İngilizcede 1330 yılında varlığı saptanmıştır. İngilterede gevrek kuru ekmek anlamındayken 16.-18. yüzyıllarda Fransızcadan tekrar alıntılandığı anlam ve biçiminden anlaşılmaktadır.
Bisküvi Türkiyeye de ithal ediliyordu. Şemsettin Saminin Fransızca-Türkçe sözlüğünde 1905 yılında biscuit sözcüğünün karşılığı peksimet, galeta, yumurtalı ve şekerli gevrek, bisküit olarak verilir.
1924 yılında üretim başladı, 1932de iki fabrika kuruldu. 1954te bantlı üretim başladı, Ülker 1944te, Arı 1949da kuruldu ve 1950 lerin sonunda İstanbuldaki fabrika sayısı 22yi buldu. Eti Eskişehirde 1972de üretime başladı. İlk proteinli bisküvi 1992de yapıldı.
Gıda sektöründeki gelişmelerle şeker, pasta, kuru pasta ve kurabiye arası sayısız ürün birçok ad altında üretilmeye başlandı, bisküvi çeşitleri de arttı.
Bisküvi Türkiyeye de ithal ediliyordu. Şemsettin Saminin Fransızca-Türkçe sözlüğünde 1905 yılında biscuit sözcüğünün karşılığı peksimet, galeta, yumurtalı ve şekerli gevrek, bisküit olarak verilir.
1924 yılında üretim başladı, 1932de iki fabrika kuruldu. 1954te bantlı üretim başladı, Ülker 1944te, Arı 1949da kuruldu ve 1950 lerin sonunda İstanbuldaki fabrika sayısı 22yi buldu. Eti Eskişehirde 1972de üretime başladı. İlk proteinli bisküvi 1992de yapıldı.
Gıda sektöründeki gelişmelerle şeker, pasta, kuru pasta ve kurabiye arası sayısız ürün birçok ad altında üretilmeye başlandı, bisküvi çeşitleri de arttı.