ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 1/2 bardak polenta (misir unu ya da irmik)
* 1 yumurta
* 1 limon kabugu rendesi
* 2 cay kasigi brandy ya da portakal likoru
* 1 cay kasigi coriander
* 1/2 bardak badem
* 2 cay kasigi kabartma tozu
* 1/2 bardak tuzsuz antep fistigi
* bir tutam tuz
* 1.5 bardak un
* 1/2 bardak seker
* 1/4 bardak yumusatilmis tereyag
Yapılışı
Firini 160 dereceye ayarlayin. Tereyagi ve sekeri yumusayincaya kadar karistirin. iger malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Icine badem ve fistiklari ekleyin. Hamurlari iki parcaya ayirin. Rulo seklinde yuvarlayin. Firinda yaklasik 30 dakika pisirin. Soguyunca bicakla kesin. 10 dakika daha pisirin.
* 1/2 bardak polenta (misir unu ya da irmik)
* 1 yumurta
* 1 limon kabugu rendesi
* 2 cay kasigi brandy ya da portakal likoru
* 1 cay kasigi coriander
* 1/2 bardak badem
* 2 cay kasigi kabartma tozu
* 1/2 bardak tuzsuz antep fistigi
* bir tutam tuz
* 1.5 bardak un
* 1/2 bardak seker
* 1/4 bardak yumusatilmis tereyag
Yapılışı
Firini 160 dereceye ayarlayin. Tereyagi ve sekeri yumusayincaya kadar karistirin. iger malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Icine badem ve fistiklari ekleyin. Hamurlari iki parcaya ayirin. Rulo seklinde yuvarlayin. Firinda yaklasik 30 dakika pisirin. Soguyunca bicakla kesin. 10 dakika daha pisirin.