Bir Selam Sohbeti

ASeL

Bayan Üye
Bir Selâm Sohbeti

Caddenin bir tarafında, oldukça dalgın ve düşünceli yürüyordum.

Yanıbaşımdan gelen nazik bir sesle kendime geldim:

- Selâmün aleyküm, hocam!

Baktım ki, okuldan mezun olmuş öğrencilerimizden biri.

- Ve aleykümüsselâm Mehmet.

Hal-hatır faslından ve kısa bir sohbetten sonra, ters istikametlere doğru ayrıldık.

O benden ayrılırken, tekrar selam vermeyi de ihmal etmedi.

Tam bu sırada caddenin öbür yakasında bir homurdanma sesi duydum:

- Bu da ne oluyor yahu?

Eskiden beri hep ayrılırken Allahaısmarladık, güle güle gibi şeyler söylenirdi.

Şimdi bir de ayrılırken selam modası çıktı!

Dönüp baktım. Yaşlı bir adam, yanındaki biriyle böyle konuşuyordu. Yanlarına yanaşarak dedim ki:

- Karşılaşmada olduğu gibi, ayrılırken de selam vermek sünnet olduğu için böyle yapılıyor.

- Öyleyse daha önce neden yoktu bu sünnet?

- Ta önceden beri ayrılma sırasında da selamlama sünneti vardı.

Bu, Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği İslâm adablarındandır.

Fakat son devirlerde bu incelik memleketimizde unutulmuş veya ihmale uğramıştır.

Şimdi doğrusunu bilen bazı gençler bunu yapıyorsa, onları kınamak değil takdir etmek gerekir.

Adamcağız biraz şaşkın, fakat merakla dinliyordu.

Yeni birşeyler öğrenmek, onu memnun etmiş görünüyordu.

Ben de çarşıya kadar birlikte yürüdüğümüz süre içinde bu selam sohbetine devam ettim.

Ayrılacağımız sırada, o benden önce davranarak son sözünü söyledi:

- Selâmün aleyküm, Allah'a ısmarladık.

Bu duyarlı adam, birkaç dakikalık sohbetle meseleyi kavramıştı.

Alıntıdır.

---> Bir Selam Sohbeti

Biz gitik ce yozlaşi yoruz aslında peygamber efendimizin suneti yapmamız lazım Ama nerde sanki sadece bu dünya var mis gibi yaşıyoruz Oysaki burası geçici ve hıc umur sa mi yoruz yapmamız gereken şeyleri yapmıyor uz [MENTION=166329]ASeL[/MENTION]

---> Bir Selam Sohbeti

Biz gitik ce yozlaşi yoruz aslında peygamber efendimizin suneti yapmamız lazım Ama nerde sanki sadece bu dünya var mis gibi yaşıyoruz Oysaki burası geçici ve hıc umur sa mi yoruz yapmamız gereken şeyleri yapmıyor uz [MENTION=166329]ASeL[/MENTION]

Aynen katılıyorum artık insanlar hep kendi kendilerineler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyorlar ama bu doğru değil işte birbirimize karşı yabancılaşıyoruz gitgide Allahım sonumuzu hayra çıkarsın inş.

---> Bir Selam Sohbeti

Aynen katılıyorum artık insanlar hep kendi kendilerineler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyorlar ama bu doğru değil işte birbirimize karşı yabancılaşıyoruz gitgide Allahım sonumuzu hayra çıkarsın inş.

Ins ne yazık ki insanlar artık bencile siyor sadece ben ve ego larını tatmin etme var ne yazık ki öyle bir şey olmuş ku evli karı koca bile benlik var sen karış a maz sin be yaparım bir şey den di mj kızma lar Oysaki evlilik her şeyi paylas mak beraber yapmak biri istemez se onu uygulamak tir

---> Bir Selam Sohbeti

Ins ne yazık ki insanlar artık bencile siyor sadece ben ve ego larını tatmin etme var ne yazık ki öyle bir şey olmuş ku evli karı koca bile benlik var sen karış a maz sin be yaparım bir şey den di mj kızma lar Oysaki evlilik her şeyi paylas mak beraber yapmak biri istemez se onu uygulamak tir

aynen haklısın yafs zaten o yüzden boşznmalar falan arttı ya Allahım sonumuzu hayra çıkarsın inşallah

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri