Bir müslüman hakkında kötü düşünmek

kanat$z_melek

Bayan Üye
Peygamber Efendimiz (a.s.m.) zamanında adamın biri bir topluluğun yanından geçerken selâm verdi ve biraz uzaklaşınca toplulukda bulunanlardan biri:
-Ben bu adamı hiç sevmiyorum, dedi. Oradakiler:
-Sus. Allah'a yemin ederiz ki, gidip ona söyleyeceğiz, dediler. Hatta bir arkadaşlarına:
-Kalk git, ona söyle, dediler.
Adam da bunu öğrenince, Peygamber Efendimiz (a.s.m.)'e başvurarak durumu anlattıktan sonra:
-Yâ Resûlullah! Onu çağırt da, niçin beni sevmediğini kendisine sor, diye rica etti.
Peygamber Efendimiz (a.s.m.) de onu çağırtarak:
-Söyle bakayım: Niçin bu adamı sevmiyorsun? dedi.
O da:
-Yâ Resûlullah! Ben onun komşusuyum. Durumunu herkesten daha iyi bilirim. Şu iyi ve kötü insanların kıldığı farz namazlardan başka bir namaz kıldığını görmedim, diye cevap verdi. Adam:
-Yâ Resûlullah! Ona sor: Herhangi bir namazı vaktinin dışına bıraktığım veyahut kötü veya yarım bir biçimde abdest aldığımı hiç görmüş müdür? dedi. Adam:
-Hayır. Ancak onun komşusu olduğum için durumunu herkesten iyi bilirim. Şu iyi ve kötü insanların verdiği farz zekâttan başka, herhangi bir muhtaca bir yardımda bulunduğunu görmedim, dedi.
Adam, Peygamber Efendimiz (a.s.m.)'e:
-Ona sor: Herhangi bir dilenciyi eli boş geri gönderdiğimi görmüş müdür? dedi. Adam:
-Hayır. Ancak yâ Resûlullah! Ben onun komşusuyum ve dolayısiyle onu herkesten daha iyi tanırım. Şu iyi ve kötü insanların tuttuğu Ramazan orucundan başkka -bir gün olsun- oruç tuttuğunu görmedim, dedi. Adam:
-Yâ Resûlullah! Ona sor: Hiç hasta veyahut yolculukta olmadığım zaman oruç tutmadığımı görmüş müdür? dedi. Adam:
-Hayır, dedi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (a.s.m.) ona:
-Gerçeği Allah bilir amma, kanâatimce o senden iyidir, buyurdu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri