Bir İstek

ALavignE

Kayıtlı Üye
Ben vbulletin sürümlü bir forum sitesi açmak istiyorum, açmamın bana ne kadar mal olacağını bilmiyorum ve sizlerden yardım istiyorum.

Site açsam ne kadar ücret ödemem gerekiyor tam olarak ?​

---> Bir İstek

domain 20 25milyon felan sanırım

vbullettın lisanslarıda 110 120 arası sanırım tam bilmiyorum lisanslı kullanmassan cok pahalı olmaz ama lisanslı olmadıgı ıcın kapatabilirler

---> Bir İstek

Domain 15 tl 200 mb host 3gb trafik 25 tl etti 40 tl.150 tl de vb lisans olsa eder 190 tl.Birde reklam falan vermelisin tutması için.Yaklaşık 300 tl tutar.Bu arada genel forum sitesi açacaksan hiç bulaşma derim. :)

---> Bir İstek

Domain 15 tl 200 mb host 3gb trafik 25 tl etti 40 tl.150 tl de vb lisans olsa eder 190 tl.Birde reklam falan vermelisin tutması için.Yaklaşık 300 tl tutar.Bu arada genel forum sitesi açacaksan hiç bulaşma derim. :)

Oyun üzerine açmayı planlıyordum, ayrıca neden genel forum sitesi açmayayım ?

---> Bir İstek

Yüzlerce genel forum sitesi var seninkinin tutma ihtimali yok denecek kadar az.

Oyun üzerine bir forum açacaksan smf yada mybb kur derim.En azından lisans parası vermezsin.

---> Bir İstek

Ne yaptınız siz yahu ? 150 lira demişler vbulletine :D Arkadaşım son sürüm vBulletin 195 dolar , yaklaşık 270 lira kadar.Başlangıç için düşük host önerir herkes ama ben tam tersini öneriyorum.Ver 70-80 lira adam akıllı bir host al 3 GB alan 10 GB trafik falan olsun.Genel forum açma diyenlerede karşıyım , genel forum aç ama kesinlikle alıntı konular yapma,düşün taşın üret özgün konu aç,google botları seni tavsiye etsin.Bu uzun bir konu fakat aşağı yukarı bir fiyat istersen sana yaklaşık 380-400 tl arasında lisanslı ve iyi bir hostu olan forum kurabilirsin. Kurulumda veya host,lisans satın alma vb konularda yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme :)

---> Bir İstek

Ne yaptınız siz yahu ? 150 lira demişler vbulletine :D Arkadaşım son sürüm vBulletin 195 dolar , yaklaşık 270 lira kadar.Başlangıç için düşük host önerir herkes ama ben tam tersini öneriyorum.Ver 70-80 lira adam akıllı bir host al 3 GB alan 10 GB trafik falan olsun.Genel forum açma diyenlerede karşıyım , genel forum aç ama kesinlikle alıntı konular yapma,düşün taşın üret özgün konu aç,google botları seni tavsiye etsin.Bu uzun bir konu fakat aşağı yukarı bir fiyat istersen sana yaklaşık 380-400 tl arasında lisanslı ve iyi bir hostu olan forum kurabilirsin. Kurulumda veya host,lisans satın alma vb konularda yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme :)

yenı bir forum ıcın bukadar masrafı kimse göze almaz tutulacağı bile belli olmazken he para bolsa sorun yok.
hem neye gülüyosun anlayamadım bedava domaine bile vbullettın kurabilirsin sonuçta

---> Bir İstek

yenı bir forum ıcın bukadar masrafı kimse göze almaz tutulacağı bile belli olmazken he para bolsa sorun yok.
hem neye gülüyosun anlayamadım bedava domaine bile vbullettın kurabilirsin sonuçta

Ben sitemi yaklaşık bu fiyata açtım.Fakat açarkenki strateji çok önemli , şimdi genel forumlarda kopyala yapıştır mantığı devam ettikçe elbette tutmaz,çöplüğe çevirmekten başka bişey yapmış olmazsınız.Fakat üretken ve yaratıcı düşünebilen bir kadronuz varsa genel konulara hitap etseniz bile ön plana çıkarsınız :)

Dostum gülmem alay etme anlamında değil yanlış anlaşılmasın genelde bu şekilde yazarım :D

Hem ücretsiz domain ve host a vbulletin kurarken çeşitli sıkıntılarla karşılaşılıyor vede geleceği olmaz o sitenin.

Son düzenleme:
---> Bir İstek

Hadi diyelim 3 gb alan 10 gb trafik olan bir host aldı.Ya tutmazsa ? Yeni açılacak bir forum sitesi için çook fazla söyledin.

Bu sitede dahil bütün genel forum siteleri alıntı paylaşım yapıyor.Bu arkadaş mı yapmayacak?

Tekrar söylüyorum.Bu zamanda genel forum sitesi tutmaz.Ha sen Google vb büyük sitelere para verip reklam koyabilirsen aç o zaman sorun olmaz.Ama para yetiştiremezsin bunuda söyleyeyim.

Bende açtım genel forum sitesi tutmadı.Herşeyi geçtim emeklerin boşa çıkar.

---> Bir İstek

Ben sitemi yaklaşık bu fiyata açtım.Fakat açarkenki strateji çok önemli , şimdi genel forumlarda kopyala yapıştır mantığı devam ettikçe elbette tutmaz,çöplüğe çevirmekten başka bişey yapmış olmazsınız.Fakat üretken ve yaratıcı düşünebilen bir kadronuz varsa genel konulara hitap etseniz bile ön plana çıkarsınız :)

Konuyu açan arkadaşımızın üretken ve yaratıcı geniş bir kadrosu olsa bize danısırmıydı sence belliki yenı yenı başlıyor 300 400 Tl yenı başlayan biri için cok fazla

Dostum gülmem alay etme anlamında değil yanlış anlaşılmasın genelde bu şekilde yazarım :D

önemli değil kusura bakma ben öyle anladım ozaman

Hem ücretsiz domain ve host a vbulletin kurarken çeşitli sıkıntılarla karşılaşılıyor vede geleceği olmaz o sitenin.

Tabiki tutmaz ama okadar masrafıda fazla buluyorum yenı acılan bi site için okadar masraf yaptıkdan sora tutmama ihtimalide var sonuçta :)
tabi bunlar benim fikrim
herkez fikirlerinde özgür sonuçta :)

Hadi diyelim 3 gb alan 10 gb trafik olan bir host aldı.Ya tutmazsa ? Yeni açılacak bir forum sitesi için çook fazla söyledin.

Bu sitede dahil bütün genel forum siteleri alıntı paylaşım yapıyor.Bu arkadaş mı yapmayacak?

Tekrar söylüyorum.Bu zamanda genel forum sitesi tutmaz.Ha sen Google vb büyük sitelere para verip reklam koyabilirsen aç o zaman sorun olmaz.Ama para yetiştiremezsin bunuda söyleyeyim.

Bende açtım genel forum sitesi tutmadı.Herşeyi geçtim emeklerin boşa çıkar.

katılıyorum

.

---> Bir İstek

Ben vbulletin sürümlü bir forum sitesi açmak istiyorum, açmamın bana ne kadar mal olacağını bilmiyorum ve sizlerden yardım istiyorum.

Site açsam ne kadar ücret ödemem gerekiyor tam olarak ?​

Bak şimdi arkadaşım ilk öncelikle ..Benimde Mybb sistemli forumum var.Hatta Mybb'nin destek sitesinde çeviri ekibindeyim.Eğer bu işlerde acemiysen vbulletin değilde diğer sistemlerde başla benim fikrim bu tabi ..Smokin arkadaşada katılıyorum ..Vbulletin lisans 180$ yani türk parasıyla 300 milyon bunun seosu 300 milyon eder sana 600 kağıt..Bedavada kurabilirsin orası sana kalmış iyi bir host+domain genellikle host şirketlerinde dolar kuru üzerinden satış yapılıyor.50 milyon yıllık desek 650 bunun google felan seni kasar anlıcağın gerçi yanlış yönlendirmek istemem ama bu işler böyle..Sakın vbulletin lisanssz açma 1 hfta sonra kapatılıyo şikayet edildiğinde hostta domainde gider söliyim..

Genel forum üzerine benimde sitem ben çokta memnunum.Deathalone bilir..Zaten arkadaşların dediği az ve öz olursan ne yapcağını bilirsen çok yol alırsın zamanında bizde bu yollardan geçtik ..İyi düşün kararını ver arkadaşım sonra başını taşlara vurma :)

---> Bir İstek

Her Kafadan Bi Ses Çıkmış.

Ancak Benden Sana Bi Abi Tavsiyesi

Boşver Forumu.

Forum Çevre Gerektiren Bişey Çevren Yoksa Hiç Bi İşe Yaramaz

Tek Takılırsın.

Bu Forum Buralara Kolaymı Geldi Sanıyorsun

Veya Paramı Kazanıyor Sanıyorsun?

Veya Forumun Neyine Özeniyorsun?

Kendi Kendini Sıkıntıya Sokmaktan Başka Birşey Değil.

Forumu Eski Arabalar Gibi Düşün

Her Gün Bi Sıkıntısı Var

Firefox'da Düzgün Çalışan İe'de Hata Verir

İe'de Düzgün Çalışan Firefoxda Hata Verir

Sonra Normal Hostlarda Cpu izni %5'tir Bu Limiti Aştımı Forumu Kapatır. Yazacaksın Tekrar Açaçak Derken En Az 1 Saat Kapalı..

Yani 30 40 Tl'lik Hostlardan Sana Pek Fayda Gelmez.

Hele Bide Fazla Eklenti Yüklersen İşin Dahada Zor İster İstemez Cpu'yu Yoracak

Buda En Az %10 Demek..

DuslerForumun Cpu Kullanımı %30'dan aşşağı inmiyor.

Akşamları Yani Sitenin Yoğun Olduğunda %80'e Kadar Çıkıyor..

O Yüzden Güzel Bi Forum Bul Git Haket Yetkiyi Al Takıl

En Mantıklısı Bu.

---> Bir İstek

Her Kafadan Bi Ses Çıkmış.

Ancak Benden Sana Bi Abi Tavsiyesi

Boşver Forumu.

Forum Çevre Gerektiren Bişey Çevren Yoksa Hiç Bi İşe Yaramaz

Tek Takılırsın.

Bu Forum Buralara Kolaymı Geldi Sanıyorsun

Veya Paramı Kazanıyor Sanıyorsun?

Veya Forumun Neyine Özeniyorsun?

Kendi Kendini Sıkıntıya Sokmaktan Başka Birşey Değil.

Forumu Eski Arabalar Gibi Düşün

Her Gün Bi Sıkıntısı Var

Firefox'da Düzgün Çalışan İe'de Hata Verir

İe'de Düzgün Çalışan Firefoxda Hata Verir

Sonra Normal Hostlarda Cpu izni %5'tir Bu Limiti Aştımı Forumu Kapatır. Yazacaksın Tekrar Açaçak Derken En Az 1 Saat Kapalı..

Yani 30 40 Tl'lik Hostlardan Sana Pek Fayda Gelmez.

Hele Bide Fazla Eklenti Yüklersen İşin Dahada Zor İster İstemez Cpu'yu Yoracak

Buda En Az %10 Demek..

DuslerForumun Cpu Kullanımı %30'dan aşşağı inmiyor.

Akşamları Yani Sitenin Yoğun Olduğunda %80'e Kadar Çıkıyor..

O Yüzden Güzel Bi Forum Bul Git Haket Yetkiyi Al Takıl

En Mantıklısı Bu.

En mantıklısı bu galiba.

Bana admin olmak cazip geliyor

Üyelerle ilgilenmek filan..

Çok seviyorum bunları..

Neyse ben çalışayım belki bir forumda yetkili olurum.

Belki çok çalışırsam bu forumda bile yetkili olabilirim.

Teşekkürler yorum için..

:)

---> Bir İstek

Ben smf veya mybb kurmaya karar verdim.

Fakat bedava host & domain veren siteler varmış.

Bunlarla sağlam site kurabilir miyim ?

Ayrıca hiçbir ücret ödemek istemiyorum..

Host ve domain olduğu için site kapanmıyor değil mi ?

Bir de nasıl kuracağım konusunda yardımcı olursanız baştan sonra çok sevinirim..

---> Bir İstek

Ücretsiz site açabilirsin.Bedava tklı domainde alırsın ama reklam koyarlar.Site yavaş olur.Hadi diyelim bunları göze aldın kurdun siteyi.Siten tuttu.Üye sayısı arttı.Host veren şirket hostu alır elinden ortada kalırsın.Emeklerin boşa çıkar.Ha illa ben bedava site açmak istiyorum diyorsan awardspaceden host dot.tkdan da domain al kur siteni.Ama dediğim gibi çok yavaş olur siten ve üye toplayacağını da sanmam. :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri