domain 20 25milyon felan sanırım
vbullettın lisanslarıda 110 120 arası sanırım tam bilmiyorum lisanslı kullanmassan cok pahalı olmaz ama lisanslı olmadıgı ıcın kapatabilirler
Domain 15 tl 200 mb host 3gb trafik 25 tl etti 40 tl.150 tl de vb lisans olsa eder 190 tl.Birde reklam falan vermelisin tutması için.Yaklaşık 300 tl tutar.Bu arada genel forum sitesi açacaksan hiç bulaşma derim.
Ne yaptınız siz yahu ? 150 lira demişler vbulletine Arkadaşım son sürüm vBulletin 195 dolar , yaklaşık 270 lira kadar.Başlangıç için düşük host önerir herkes ama ben tam tersini öneriyorum.Ver 70-80 lira adam akıllı bir host al 3 GB alan 10 GB trafik falan olsun.Genel forum açma diyenlerede karşıyım , genel forum aç ama kesinlikle alıntı konular yapma,düşün taşın üret özgün konu aç,google botları seni tavsiye etsin.Bu uzun bir konu fakat aşağı yukarı bir fiyat istersen sana yaklaşık 380-400 tl arasında lisanslı ve iyi bir hostu olan forum kurabilirsin. Kurulumda veya host,lisans satın alma vb konularda yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme
yenı bir forum ıcın bukadar masrafı kimse göze almaz tutulacağı bile belli olmazken he para bolsa sorun yok.
hem neye gülüyosun anlayamadım bedava domaine bile vbullettın kurabilirsin sonuçta
hem neye gülüyosun anlayamadım bedava domaine bile vbullettın kurabilirsin sonuçta
Ne yaptınız siz yahu ? 150 lira demişler vbulletine Arkadaşım son sürüm vBulletin 195 dolar , yaklaşık 270 lira kadar.Başlangıç için düşük host önerir herkes ama ben tam tersini öneriyorum.Ver 70-80 lira adam akıllı bir host al 3 GB alan 10 GB trafik falan olsun.Genel forum açma diyenlerede karşıyım , genel forum aç ama kesinlikle alıntı konular yapma,düşün taşın üret özgün konu aç,google botları seni tavsiye etsin.Bu uzun bir konu fakat aşağı yukarı bir fiyat istersen sana yaklaşık 380-400 tl arasında lisanslı ve iyi bir hostu olan forum kurabilirsin. Kurulumda veya host,lisans satın alma vb konularda yardıma ihtiyacın olursa sormaktan çekinme
Ben sitemi yaklaşık bu fiyata açtım.Fakat açarkenki strateji çok önemli , şimdi genel forumlarda kopyala yapıştır mantığı devam ettikçe elbette tutmaz,çöplüğe çevirmekten başka bişey yapmış olmazsınız.Fakat üretken ve yaratıcı düşünebilen bir kadronuz varsa genel konulara hitap etseniz bile ön plana çıkarsınız
Konuyu açan arkadaşımızın üretken ve yaratıcı geniş bir kadrosu olsa bize danısırmıydı sence belliki yenı yenı başlıyor 300 400 Tl yenı başlayan biri için cok fazla
Dostum gülmem alay etme anlamında değil yanlış anlaşılmasın genelde bu şekilde yazarım
önemli değil kusura bakma ben öyle anladım ozaman
Hem ücretsiz domain ve host a vbulletin kurarken çeşitli sıkıntılarla karşılaşılıyor vede geleceği olmaz o sitenin.
Tabiki tutmaz ama okadar masrafıda fazla buluyorum yenı acılan bi site için okadar masraf yaptıkdan sora tutmama ihtimalide var sonuçta
tabi bunlar benim fikrim herkez fikirlerinde özgür sonuçta
Hadi diyelim 3 gb alan 10 gb trafik olan bir host aldı.Ya tutmazsa ? Yeni açılacak bir forum sitesi için çook fazla söyledin.
Bu sitede dahil bütün genel forum siteleri alıntı paylaşım yapıyor.Bu arkadaş mı yapmayacak?
Tekrar söylüyorum.Bu zamanda genel forum sitesi tutmaz.Ha sen Google vb büyük sitelere para verip reklam koyabilirsen aç o zaman sorun olmaz.Ama para yetiştiremezsin bunuda söyleyeyim.
Bende açtım genel forum sitesi tutmadı.Herşeyi geçtim emeklerin boşa çıkar.
katılıyorum
Ben vbulletin sürümlü bir forum sitesi açmak istiyorum, açmamın bana ne kadar mal olacağını bilmiyorum ve sizlerden yardım istiyorum.
Site açsam ne kadar ücret ödemem gerekiyor tam olarak ?
Her Kafadan Bi Ses Çıkmış.
Ancak Benden Sana Bi Abi Tavsiyesi
Boşver Forumu.
Forum Çevre Gerektiren Bişey Çevren Yoksa Hiç Bi İşe Yaramaz
Tek Takılırsın.
Bu Forum Buralara Kolaymı Geldi Sanıyorsun
Veya Paramı Kazanıyor Sanıyorsun?
Veya Forumun Neyine Özeniyorsun?
Kendi Kendini Sıkıntıya Sokmaktan Başka Birşey Değil.
Forumu Eski Arabalar Gibi Düşün
Her Gün Bi Sıkıntısı Var
Firefox'da Düzgün Çalışan İe'de Hata Verir
İe'de Düzgün Çalışan Firefoxda Hata Verir
Sonra Normal Hostlarda Cpu izni %5'tir Bu Limiti Aştımı Forumu Kapatır. Yazacaksın Tekrar Açaçak Derken En Az 1 Saat Kapalı..
Yani 30 40 Tl'lik Hostlardan Sana Pek Fayda Gelmez.
Hele Bide Fazla Eklenti Yüklersen İşin Dahada Zor İster İstemez Cpu'yu Yoracak
Buda En Az %10 Demek..
DuslerForumun Cpu Kullanımı %30'dan aşşağı inmiyor.
Akşamları Yani Sitenin Yoğun Olduğunda %80'e Kadar Çıkıyor..
O Yüzden Güzel Bi Forum Bul Git Haket Yetkiyi Al Takıl
En Mantıklısı Bu.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.