Bir aşçının çantasında neler olur?
Elbette yemeklere 'sevginizi katıyor', benzersiz tatlar yakalıyorsunuz. Elleriniz de yemek yapmaya oldukça yatkın olabilir. Fakat gerçek bir aşçı gibi unutulmaz sofralar hazırlamak için bu 7 malzemeye ihtiyacınız var.
Çırpma teli
Neredeyse her evde var değil mi? Peki marifetlerini biliyor musunuz? Sıradan bir omleti süt ve çırpma teliyle 3-4 dakika karıştırığınızda lezzeti bambaşka olacaktır. Çok pratik bir araçtır. Plastik olanları kullanmayın.
Silikon spatula
Ahşap ve metal olanları bir kenara bırakın. Bu spatulalar esnek olduğu için yuvarlak kalıplara da, tepsi köşelerine de kolaylıkla uyum sağlar. Dibi tutan hamur işlerini bile parçalamadan çıkarır. Çok kolay temizlenir.
Şef bıçağı
İşte bir olmazsa olmaz! Sebzede ete varana kadar her türlü malzemeyi kusursuz parçalara ayırabilirsiniz. Karbon çelik, paslanmaz çelik olanları tercih edin. Son dönemde seramik bıçaklar çıktı. Sebzelerin sağlıklı yapısına zarar vermeme hedefli bu bıçakları da yakında sık sık görmeye başlarız.
Ekmek bıçağı
İdeal ekmek bıçağı 15 cm'den daha uzun olmaz ve sık dişleri vardır. Böylece ekmeği ezmeden, düzleştirmeden ve dilimlerinin şeklini bozmadan kesebilirsiniz. Masaya koyduğunuz ekmek sepetinin içinde bir tablo yaratabilirsiniz.
Sebze ezici
Özellikle krema kıvamındaki mis kokulu bir patates püresi için bunlardan kullanın. Sebze çorbaları için ve bebek mamaları hazırlarken en büyük yardımcınız bunlar olacak. Diş kısmında dışa doğru çıkıntıların olmamasına dikkat edin, bunlar temizliği zorlaştırır.
Ölçme kapları ve kaşıkları
Göz kararınıza güvenmenizi anlıyoruz, peki gurme gibi pişirmek isterseniz? Özellikle diyet yapanların en büyük yardımcısı ölçme kaplarıdır. Bunları kullanma alışkanlığı edinin. Sıvıları ölçerken de kullanabilir, leziz kokteyller hazırlayabilirsiniz.
Süzgeç
İster plastik, ister metal olsun birkaç ayrı boyutta süzgeç alın. Sadece makarna süzerken değil sebzelerinizi yıkayıp bekletmek istediğinizde, etleri duruladığınızda da süzgeç kullanın. Yan duvarlarında da delikler bulunan süzgeçleri tercih edin.
Elbette yemeklere 'sevginizi katıyor', benzersiz tatlar yakalıyorsunuz. Elleriniz de yemek yapmaya oldukça yatkın olabilir. Fakat gerçek bir aşçı gibi unutulmaz sofralar hazırlamak için bu 7 malzemeye ihtiyacınız var.
Çırpma teli
Neredeyse her evde var değil mi? Peki marifetlerini biliyor musunuz? Sıradan bir omleti süt ve çırpma teliyle 3-4 dakika karıştırığınızda lezzeti bambaşka olacaktır. Çok pratik bir araçtır. Plastik olanları kullanmayın.
Silikon spatula
Ahşap ve metal olanları bir kenara bırakın. Bu spatulalar esnek olduğu için yuvarlak kalıplara da, tepsi köşelerine de kolaylıkla uyum sağlar. Dibi tutan hamur işlerini bile parçalamadan çıkarır. Çok kolay temizlenir.
Şef bıçağı
İşte bir olmazsa olmaz! Sebzede ete varana kadar her türlü malzemeyi kusursuz parçalara ayırabilirsiniz. Karbon çelik, paslanmaz çelik olanları tercih edin. Son dönemde seramik bıçaklar çıktı. Sebzelerin sağlıklı yapısına zarar vermeme hedefli bu bıçakları da yakında sık sık görmeye başlarız.
Ekmek bıçağı
İdeal ekmek bıçağı 15 cm'den daha uzun olmaz ve sık dişleri vardır. Böylece ekmeği ezmeden, düzleştirmeden ve dilimlerinin şeklini bozmadan kesebilirsiniz. Masaya koyduğunuz ekmek sepetinin içinde bir tablo yaratabilirsiniz.
Sebze ezici
Özellikle krema kıvamındaki mis kokulu bir patates püresi için bunlardan kullanın. Sebze çorbaları için ve bebek mamaları hazırlarken en büyük yardımcınız bunlar olacak. Diş kısmında dışa doğru çıkıntıların olmamasına dikkat edin, bunlar temizliği zorlaştırır.
Ölçme kapları ve kaşıkları
Göz kararınıza güvenmenizi anlıyoruz, peki gurme gibi pişirmek isterseniz? Özellikle diyet yapanların en büyük yardımcısı ölçme kaplarıdır. Bunları kullanma alışkanlığı edinin. Sıvıları ölçerken de kullanabilir, leziz kokteyller hazırlayabilirsiniz.
Süzgeç
İster plastik, ister metal olsun birkaç ayrı boyutta süzgeç alın. Sadece makarna süzerken değil sebzelerinizi yıkayıp bekletmek istediğinizde, etleri duruladığınızda da süzgeç kullanın. Yan duvarlarında da delikler bulunan süzgeçleri tercih edin.