Binali Yıldırım: Seçimin sahibi ne İmamoğlu'dur ne de Yıldırım'dır

Görünmezadam

Kayıtlı Üye
Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, "Seçimin patronu YSK’dır. Seçimin sahibi ne İmamoğlu’dur ne de Binali Yıldırım’dır. Seçimin karar vericisi YSK’dır." dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçimler gerçekleşti ama konuşulmaya devam ediliyor. Anayasamızın 67 ve 79. maddeleri açık, itiraz ve yeniden sayım ilk kez olmuş değil. İlk gün çok açık bir şekilde söyledim mazbata kime verilirse başkan odur. Sayın İmamoğlu'na soruyorum "elinde mazbatan var mı?" İstanbul halkı kararını vermiştir ve bu karar YSK tarafından açıklanacaktır. İtiraz süreçleri karara bağlanmadan adım atmak toplumu germek, ülkeye zarar verir. Bir sabırsızlık hali var. Sanki benim iki katım oy almış gibi tavır içindeler. Her bir hemşehrimin oyunun doğru yere gittiğinden emin olmak benim namus borcumdur. İstanbul halkı sayın İmamoğlu'nun sorumluluk içinde hareket etmesini bekliyor.

Burayı Venezuela gibi bir havaya sokmaya karşı da bütün ayrılıklarımız bir tarafa gider ve tek yumluk olarak dururuz. 'Sokağı hareketlendireceğiz' iması yapmaktan vazgeçin, hukuka saygılı olun ve sürecin sonlanmasını bekleyin. İtiraz süreci devam ederken başka yollara başvurmanın hiç kimseye faydası olmaz.

İş biter İmamoğlu mazbatasını alırsa, onu ilk tebrik edecek kişi de ben olurum. Mazbata almadan Anıtkabir'deki deftere İBB diye imzalamak görevin ağırlığıyla bağdaşmamaktadır. Gören zanneder ki 2 kat oy almış. Binde 2 oy farkından bahsediyoruz. 8,5 milyon oyda binde 2'den bahsediyoruz. Bunun ne anlama geldiğini İstanbulluların ferasetine bırakıyorum.

181 meclis üyesi kazanmışız, karşı taraf 130 üye kazanmış, ezici bir çoğunluğumuz var. Bunun için teşekkür ettim.

İtiraz süreci hataları düzeltme, usulsüzlük, yolsuzlukları düzeltmekle ilgili bir süreç. İstanbul halkının oyunun yerini bulduğundan emin olması lazım. İmamoğlu'nun tavırlarını hayretle izliyoruz. Bütün hukuki yollar izleniyor. Biz YSK'nın çok başarılı bir şekilde bu süreçleri yönettiğini biliyoruz.

ABD sözcüsünün seçim açıklamasına tepki

Kimse bizim işlerimize burnunu sokmasın. Amerikan sözcüsü bize laf yetiştireceğine sayın Trump'ın 3 eyalette yeniden yapılan sayımla elde ettiğini unutmuş gibi görünüyor. Türkiye'nin bu derslere ihtiyacı yok. Türkiye bu dersi milletten alır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri