Bilgisayar Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Sınav stresinin bitmesiyle tercih döneminde 'Hangi meslek benim için uygun?' sorusu bütün öğrencilerin ortak sorunudur. Bu soruyu cevaplamanın en iyi yolu, ilgi alanlarınıza bakarak meslekleri araştırmaktan geçer.

Günümüzde bilgisayar mühendisliği oldukça popülerdir. Bilgisayar mühendisliği bölümü, öğrencilerine teknoloji alanında bilgiler kazandırır. Bunu yanında daha eğitim hayatında bile iş teklifi alabilirler. Bilgisayar mühendisliği bölümü her mühendislikte olduğu gibi zor bir bölümdür ve emek gerektirir. Eğitim sırasında zorunlu stajla öğrencinin okul okurken iş hayatını öğrenmesini sağlayan bir mühendislik bölümüdür.

Bilgisayar mühendisliği, programlama, yazılım ve algoritma ile ilgilenir.

Bilgisayar mühendisinde olması gereken özellikler nelerdir?
Teknolojiyle ilgilenen ve gelişmelere ayak uydurabilen bir yapıda olmalıdır.
Sabırlı, zeki ve yaratıcı olmalı ve grup çalışmasına yatkın olmalıdır.
Yüksek bir hayal gücüne sahip olmalı ve işinde karalı olmalıdır.
Araştırmacı, gündemi takip eden ve kendisini her an geliştirebilen bir yapıya sahip olmalıdır.

Bilgisayar mühendisinin görevleri nelerdir?

Bilgisayar donanımını, yazılımını ve programlarını kurar, geliştirir veya yeniler.
Bilgisayar mühendisi bilgisayar programı geliştirir. Örneğin, bilgisayar oyunları ya da virüs programları gibi programları bilgisayar mühendisleri yapar.
Bilgisayar mühendisi çalıştığı firmada bilgisayar ağı ihtiyacını saptar ve temin eder.
Yazılım konularında çalışır, bilgisayar donanımını tasarlar ve oluşturur.
Bilgisayar sisteminin korunmasını sağlar ve sistemi sürekli geliştirir.
Bilgisayar mühendislerinin gördükleri dersler nelerdir?

Bilgisayar mühendisliği 4 senelik lisans progr******* oluşur. Bilgisayar mühendisleri temel olarak matematik ve fizik üzerine yoğunlaşmıştır. Birinci sınıfta temel matematik, fizik, ve mesleği öğrenme adına dersler verilir. İkinci sınıfta ise, 'mühendislik matematiği', 'programlama dilleri', 'bilgisayar donanımı' gibi mesleğin temelini oluşturan dersler görülür. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise 'yazılım mühendisliği' dersi gibi bilgisayar adına daha derinleşmiş dersler yer alır.

Bilgisayar mühendisliği birçok devlet üniversitesinde ve özel üniversitelerde bulunur. Özellikle 'teknik üniversitelerde' okunması öğrenciye oldukça katkı sağlar. İTÜ, YTÜ, ODTÜ gibi üniversiteler örnek verilebilir. Genellikle Elektrik-Elektronik Fakültelerinde bulunurlar. Bilgisayar mühendisliği MF-4 puan türüyle tercih edilir.

Bilgisayar mühendisleri nerelerde çalışabilir?

Bilgisayar mühendisleri eğitim, endüstri, ticaret, hizmet, danışmanlık gibi alanlarda çalışabilir. Bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar yazılımı üreten ve pazarlayan kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca mühendisliğin getirdiği bir artı olarak yönetici olarak da çalışabilirler.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst