' Kontes..
Bayan Üye
BİBERLİ PATATES TAVA TARİFİ
500 gram taze patates
2 soğan
6 tatlı sivribiber
45 gram margarin
1 kahve fincanı sıcak su
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
tuz
</B>
Yapılışı Patatesleri kabuğu ile yıkayıp kurulayın ve elma gibi dilimleyin. Biberleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Saplarını kesmeden 3-4 cm kalınlığında kesip çekirdeklerini temizleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Margarini eritip soğanı pembeleştirin. Patatesleri ekleyip kızartın. 1 fincan sıcak su ve sivribiberleri ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin. Yüksek ateşte kapağı açık olarak 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve pulbiberle tatlandırıp maydanoz serpin. Malzemeyi harmanlayıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
</B>
Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Margarini eritip soğanı pembeleştirin. Patatesleri ekleyip kızartın. 1 fincan sıcak su ve sivribiberleri ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin. Yüksek ateşte kapağı açık olarak 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve pulbiberle tatlandırıp maydanoz serpin. Malzemeyi harmanlayıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.