Biber Salçası Yapımı

ashli

Bayan Üye
BİBER SALÇASI

Arasıra, salçalı yemeklere iyi bir renk ve acılı bir tat vermek için kırmızı biber salçası kullanılır. Biber salçası, hasat edilmeden önce renkleri iyice kızarmış, tam olgunluktaki etli biberlerden yapılır.

Yapımı: Biberler yıkandıktan ve yeşil sap kısımları kesilip tohumları çıkarıldıktan sonra, buharla, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşatılan biberler, sık delikli bir kevgirden geçirilerek, kabukları ve kalan tohumları et kısmından ayırılır. Böylece elde edilen biber ezmesi veya şırası, geniş tepsiler içinde güneşe konur, suyu uçurulmak suretiyle koyulaştırılır. Biber salçası da domates salçasında olduğu gibi tuzlanır ve saklanır. 4-5 kilo biberden 1 kilo biber salçası alınır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst