Malzemesi:
2 bardak bezelye 1 yemek kaşığı un 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardak süt 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz
Tarifi:
Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın. Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın. Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte mikserden geçirin. Tencerede margarini eritin, un ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin. Tekrar karıştırın. Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın. Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin.