Bezeli pasta tarifi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
2991_650x433.jpg


Bezeli pasta tarifi malzemeler:


  • 6 adet yumurta beyazı​
  • 3 yemek kaşığı kakao​
  • 300 gram pudra şekeri​
  • 50 gram kıyılmış bitter çikolata​
  • 1 kutu frambuaz​
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke​
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri​
  • 1 kg. mascarpone peyniri veya krema​
  • Rende çikolata​

Bezeli pasta tarifi hazırlanışı:


  • Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.​
  • Ayrı bir karıştırma kabına 6 adet yumurta akını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın.​
  • Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve şeker bitene kadar çırpma işlemine devam edin (Görünümü parlak ve katı olmalı, karıştırma kabını ters tuttuğunuzda dökülmemeli).​
  • Bu karışıma kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin; yumurta beyazlarının sönmesine izin vermeden nazikçe, açık kahve bir renk alana kadar karıştırın.​
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine iki orta boy yemek tabağı koyun, kenarlarını kalemle çizin, ardından yağlı kağıdı ters çevirin.​
  • Elde ettiğiniz iki çembere karışımı kalemle çizdiğiniz sınırları aşmadan paylaştırın.​
  • 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin (Piştiğini kabuk bağlamasından anlayacaksınız, üstü sert ama parmağınızı bastırdığınızda içi yumuşak olmalı).​
  • Bezeler pişince fırından çıkararak soğutun.​
  • Soğuyan bir bezeyi şık bir servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırladığınız kremayı gelişigüzel yayın.​
  • Arasına frambuaz serpiştirin.​
  • İkinci bezeyi en üste koyun, kalan kremayı yayın ve yine frambuaz serpiştirin.​
  • En üste yine çikolata rendeleyin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst