sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Bezeli pasta tarifi malzemeler:
- 6 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 300 gram pudra şekeri
- 50 gram kıyılmış bitter çikolata
- 1 kutu frambuaz
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 kg. mascarpone peyniri veya krema
- Rende çikolata
Bezeli pasta tarifi hazırlanışı:
- Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ayrı bir karıştırma kabına 6 adet yumurta akını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın.
- Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve şeker bitene kadar çırpma işlemine devam edin (Görünümü parlak ve katı olmalı, karıştırma kabını ters tuttuğunuzda dökülmemeli).
- Bu karışıma kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin; yumurta beyazlarının sönmesine izin vermeden nazikçe, açık kahve bir renk alana kadar karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine iki orta boy yemek tabağı koyun, kenarlarını kalemle çizin, ardından yağlı kağıdı ters çevirin.
- Elde ettiğiniz iki çembere karışımı kalemle çizdiğiniz sınırları aşmadan paylaştırın.
- 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin (Piştiğini kabuk bağlamasından anlayacaksınız, üstü sert ama parmağınızı bastırdığınızda içi yumuşak olmalı).
- Bezeler pişince fırından çıkararak soğutun.
- Soğuyan bir bezeyi şık bir servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırladığınız kremayı gelişigüzel yayın.
- Arasına frambuaz serpiştirin.
- İkinci bezeyi en üste koyun, kalan kremayı yayın ve yine frambuaz serpiştirin.
- En üste yine çikolata rendeleyin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin