Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
6 Adet Enginar
200 gr. Yağlı Beyazpeynir
75 gr. (3 çorba kaşığı)
2 Sap Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Limon
Yeterince Maydanoz, Dereotu, Nane, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
* Enginarlar soyularak suya konur.
* Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın.
* Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp durulayın.
* Bir kabın içine yağlı beyazpeyniri, taze kremayı koyup çırparak karıştırın.
* Tuzunu ve biberini ekleyin.
* İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin.
* Durulanmış enginar göbeklerinin içini bu harçla doldurun.
* Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
* Servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.
6 Adet Enginar
200 gr. Yağlı Beyazpeynir
75 gr. (3 çorba kaşığı)
2 Sap Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Limon
Yeterince Maydanoz, Dereotu, Nane, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
* Enginarlar soyularak suya konur.
* Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın.
* Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp durulayın.
* Bir kabın içine yağlı beyazpeyniri, taze kremayı koyup çırparak karıştırın.
* Tuzunu ve biberini ekleyin.
* İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin.
* Durulanmış enginar göbeklerinin içini bu harçla doldurun.
* Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
* Servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.