LoKuMuM<3
Bayan Üye
Malzemeleri
3 Adet Pırasa
3 Adet Patates
1 Litre Süt
50 Gr Margarin
1 Adet Soğan
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
Hazırlanışı
Soğan ince ince doğranır.Derin bir tencere de tereyağın içine konup pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük küçük küpler halinde kesilmiş patates ve pırasalar kavrulmuş soğana katılıp hep birlikte bir süre daha kavrulurlar. Bu karışıma 1 lt.süt ve tuz ilave edilir ve hep birlikte kaynamaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra tüm karışım blendırdan geçirilir.Kızarmış ekmek küpleri ve karabiber ekerek servis edilir.
3 Adet Pırasa
3 Adet Patates
1 Litre Süt
50 Gr Margarin
1 Adet Soğan
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
Hazırlanışı
Soğan ince ince doğranır.Derin bir tencere de tereyağın içine konup pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük küçük küpler halinde kesilmiş patates ve pırasalar kavrulmuş soğana katılıp hep birlikte bir süre daha kavrulurlar. Bu karışıma 1 lt.süt ve tuz ilave edilir ve hep birlikte kaynamaya bırakılır. Pırasalar yumuşadıktan sonra tüm karışım blendırdan geçirilir.Kızarmış ekmek küpleri ve karabiber ekerek servis edilir.