Beşamel Soslu Peynirli Ispanaklı Manicotti

sllsn

Bayan Üye
1 paket iri boy makarna ( manicotti, caneloni)
İç malzemesi :

500gr ıspanak
200 gr rikotta peyniri ya da arzu ettiğiniz az tuzlu bir peynir
1 küçük soğan
tuz
pulbiber
karabiber

Domates sos için :

6 domates veya 300 gr konserve domates
3-4 diş sarımsak
3 su bardağı su
tuz
karabiber
fesleğen

Beşamel sos için :

3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
yaklaşık 500 ml süt
150 gr parmesan peyniri ( yarısı üzeri için )
tuz
karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı sıvı yağda hafifçe kavurup üzerine ıspanakları ekliyoruz diriliği gidene kadar soteleyin ve altını kapatın baharatları ekleyip sıcaklığı gidince içine peyniri katıp kenara alalım.

Domates sos için domatesleri sarımsağı ve suyu bir tencereye alalım fesleğen hariç baharatları ekleyip 1-2 taşım kaynatalım bu arada makarnalarımızı ıspanaklı iç ile dolduralım ve tepsiye dizelim.

Son olarak beşamel sosumuzu hazırlayalım tereyağını hafifçe eritip içine unu ekliyoruz çiğ kokusu gidene kadar kavurup üzerine sütü ekliyoruz 2 taşım kaynatın ve ateşten aldıktan sonra parmesan peynirinin bir kısmını ve baharatları ekleyip hızlıca karıştırın. Makarnaların üzerine önce domates sosu daha sonra beşamel sosu da döküp üzerine kalan peyniri serpelim. 180 derecelik fırında ilk 15 dk üzeri folyoyla kapalı şekilde kalan süreyi de üzerini açıp pişirelim. Afiyet olsun
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst