ashli
Bayan Üye
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR (DİYET)
MALZEME
200 gram taze kaşar
1 adet orta boy karnabahar
2 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı margarin
1 litre diyet süt
Tuz
1 Karnabaharı tuzlu suda haşlayarak tepsiye alalım (çok uzun süre haşlamayın ki yumuşayıp dağılmasın). Daha sonra çiçekleri ayıralım.
2 Bir tencerede yağı, unla kavuralım. Üzerine soğuk sütü ekleyip, karıştıralım. Karışım kaynamaya başladığında içine bir tutam tuz serpelim.
3 Tepsiye aldığımız karnabaharın üzerine dökelim. Kaşarı rendeleyip karnabaharın üzerine serpiştererek 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirerek servis yapalım.
Not: Diyet yaparken, yiyecekleriniz arasında kepek, yulaf, yeşil sebze gibi hazmı kolaylaştırıcı lifli gıdalar da bulunmalı.
MALZEME
200 gram taze kaşar
1 adet orta boy karnabahar
2 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı margarin
1 litre diyet süt
Tuz
1 Karnabaharı tuzlu suda haşlayarak tepsiye alalım (çok uzun süre haşlamayın ki yumuşayıp dağılmasın). Daha sonra çiçekleri ayıralım.
2 Bir tencerede yağı, unla kavuralım. Üzerine soğuk sütü ekleyip, karıştıralım. Karışım kaynamaya başladığında içine bir tutam tuz serpelim.
3 Tepsiye aldığımız karnabaharın üzerine dökelim. Kaşarı rendeleyip karnabaharın üzerine serpiştererek 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirerek servis yapalım.
Not: Diyet yaparken, yiyecekleriniz arasında kepek, yulaf, yeşil sebze gibi hazmı kolaylaştırıcı lifli gıdalar da bulunmalı.