Salvo
Kayıtlı Üye
Beşamel Soslu Et...
Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı wochestershire sos (Marketlerden hazır alabileceğiniz gibi, ewde soya sosu, soğan, sarımsak, sirke, mısır şurubu ile de hazırlayabilirsiniz..)
Defne Yaprağı
karabiber
Beşamel Sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı un
100 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur.
Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.
Peynirler kızarınca servis yapılabilir.