Berko ilaç firması:

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Hammadde ve ambalaj malzemelerinin satın alma aşamasından başlayarak tüm üretim aşamalarının izlenmesi; bitmiş ürünün satış onaylarının verilmesi; müşteri şikayetlerinin incelenip değerlendirilmesi; kalitede süreklilik ve tutarlılığın sağlanması kalite kontrol sistemin yapı taşını oluşturur.

Berko İlaç Firması önceleri Diyarbakır’da BERAN LABORATUVARI adında faaliyet göstermeye başladı. Birkaç yıl sonra, 1984’te İstanbul’da BERKO İLAÇ kuruldu.

Galenik preparat üretimiyle faaliyete başlayan BERKO İLAÇ kısa bir süre sonra entegre bir fabrikada tedavi edici özelliği olan ilaçların üretimine başladı. 1994 yılında yaşanan ekonomik krizden olumsuz etkilenen firma, 1997 yılı itibariyle ilaçlarını kendi bünyesinde üretmeyi durdurarak fason ürettirmeye başladı.

2000’li yıllara girerken BERKO İLAÇ ülkede ihtiyaç duyulan yeni moleküllerin ruhsatlandırılması çalışmalarına başladı. Bu çerçevede çinko minerali içeren ZİNCO isimli ürünlerin çeşitli formları Türk Tıbbının hizmetine sunuldu.

Aynı yıllarda İtalyan GANASSINI firması ile mümessillik (bakınız mümessil nedir?) anlaşması yapıldı ve Kulak-Burun- Boğaz alanında spesifik ilaçlar olan TONİMER ürün gurubunun ve Kadın-Doğum’da kullanım alanı bulan ALKAGINE ürün guruplarının Türkiye’ye ithali ve dağıtımı sağlandı.

Alanında ilk olan ilaçların üretilmesini ve Türk Tıbbının hizmetine sunulmasını kendine hedef edinen BERKO İLAÇ 2001 yılında yine Türkiye’de bulunmayan ve ihtiyacı çok duyulan D vitamini ve flor içeren ürünü D-FLOR Tablet’in üretimine başladı. Aynı yıl eczanelerde majistral olarak üretilen %3 oranında Sodyum Borat içeren ürünü BİBORA Göz Banyosu’nu Türk Tıbbının hizmetine sundu.

2004 yılının ilk günlerinde kendi üretim yerini kuran BERKO İLAÇ bugün Türk İlaç sektöründe ilklere imza atan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir ve ilaçlarının bir kısmını kendi bünyesinde, modern üretim tesislerinde üretmekte, bir kısmını ise fason olarak ürettirmektedir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri