Benim Adım Gültepe dizisine birçok eleştiri var

Deniz kızı

Bayan Üye
ProxyImage

Yeni bir dizimiz daha oldu.

BENİM ADIM GÜLTEPE

Mete Horozoğlu,Ayça Bingöl,Ekin Koç gibi isimler olduğu dizi ilk bölümüyle önceki gece görücüye çıktı.

Reyting sıralamasında TOTAL ve AB grubunda 4.olarak başladılar.

İlk bölüm olduğu için reyting konusunda olumsuz konuşmanın bir anlamı yok.

Dizinin ilk bölümünde çalan şarkılar,görsel özellikler ve kişisel performanslar beğenilmiş durumda.

Ama..

Dizinin sevenleri ve bekleyenleri olduğu kadar ; acaip derecede eleştirenleri de var.

Ne gibi ?

Şöyle ki.

1) En büyük eleştirilerden biri ; Gültepe’den Karşıyaka’lı birinin çıkmayacağı konusunda. İzmirli bir çok insan o semtten Göztepe’li ya da Altay’lının çıkacağı ancak Karşıyaka’lı çıkmayacağı konusunda hem fikir.

2) Ayça Bingöl’ün Saat Kulesi’nin önünde otururken ; Pasaport’ta yürüyen insanları görebilmesi çok absürd bulunmuş.

3) adaletin bu mu dünya, alayina isyan gültepe, bize allah yeter gibi duvar yazılarının Gültepe’den bulunmayacağı ve bunlar ile ne amaçlandığı sorgulanıyor.

4) Gramofon ve PVC kaplamalı pencere gibi unsurların olayların geçtiği dönem adına uygun olmadığı ifade edilmiş

5) Ekrana gelen otobüslerin olayların geçtiği yıl olan 1982’de değilde 1991’de bulunması ve duvardaki posterlerin 10 yıl sonrasına ait olması gibi unsurlar izleyicinin gözünden kaçmamış. Ayrıca dizide çalan Bir Teselli Ver şarkısının 1998 yılında çıkan versiyonunun çalınması da izleyicinin gözüne batmış. ( Takip etme becerimiz çok yüksek ! )

6) Dizinin hikayesi çok fazla dağınık bulunurken ; her karakterin ayrı bir hikayesinin olması ilk bölüm adına yorucu bulunmuş.

Bunlar kendi fikirlerim değil sevgili okuyucular. Sosyal medya ve sözlük sayfalarında diziyle ilgili yazılar yazılardan ulaştığım sonuçlardır. Yorumları yapanların büyük kısmı da İzmir’li o da ilginç bir ayrıntı.

Ben kendi adıma yorum için erken olduğunu düşünsem de ; biraz ağır bir hikayesinin olduğunu düşünüyorum. İzleyici bu ağırlığı kaldırabilir mi bilinmez.

Benim Adım Gültepe‘ye yürekten başarılar.

Anıl Koldaş

Televizyongazetesi

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri