Deniz kızı
Bayan Üye
POSTA gazetesi tv eleştirmeni Mesut Yar, Benim Adım Gültepe dizisiyle ilgili öngörüsünü yazısına taşıdı:
Hissiyatım beni yanıltmıyorsa...
İçimden bir ses henüz meselesini ucundan filizleyen Benim Adım Gültepe (Kanal D) isimli dizinin çok konuşulacağını söylüyor... Bizde inceden bıçkın başlayıp ardından duygusala bağlayan aile odaklı mahalle dizileri çok tutuluyor. Bir semtin dizisini ilk kez Karagümrük Yanıyor isimli seride görmüştük. Bir şiir üzerinden giden dizi 17 bölümle kendi çapında bir rekor kırmış, hemen her bölümü zirveye oynayıp ömrünü de zirvede bitirmişti... Benim Adım Gültepe ise anladığım kadarıyla son yıllarda sıkça dile getirdiğimiz öteki kimliklerin dünyasına dalıyor. Bu hatta ekranlar geçen sezon bir iki iş yapmıştı. Kullanılan dil biraz alt dil dediğimiz destursuz ve yalın gerçeklik taşıdığı için berikiler bu yapımları pek tutmamıştı... Ama Benim Adım Gültepe sanırım toplam TV izleyicisinin içinde kalan bir damarı yerinden söküp çıkaracak... Gelir gelmez hepimizin içindeki ağır ağabeyi, çilekeş ablayı, ezilmiş çocukları, ötelenmiş vatandaşı dürtecek. Hâl böyle olunca hepimiz biraz İzmir Gültepeli olacağız, adını duymamış olsak bile!
Televizyongazetesi