Bekar erkeklere pratik yemek tarifleri

Sibel1

Bayan Üye
Bekâr Mutfağı adlı bir kitap çıkardı. 190 yemek tarifi 270 yemek yapmayı kolaylaştıran pratik fikri içinde barındıran kitap bekârların işini kolaylaştıracağa benziyor

Öğrenci evlerinin dolabını açtığımızda çatlak 3-4 yumurta ve hafif çamurlu 1-2 kilo patates büzüşmüş birkaç domates gözümüze çarpar. Çalışan bir bekârın eviyse biraz daha farklı olur tabii ki. Çatlak yumurtaların yerini sağlam yumurtalar alır. Patateslere birkaç meyve ve sebze eşlik eder. Ama iki buzdolabının da ortak noktası dolaba konulan malzemelerin boş poşetleridir. Mutfak tezgahının üzerine yığılmış bulaşıklara hiç girmiyoruz. İşin içinden çıkamayız.

'Bekârların durumu bu kadar vahim mi ya da açlıktan ölenleri var mı?' diye aklınızda birkaç soru belirebilir. Paniğe gerek yok biz henüz ölenine rastlamadık. Bekârların büyük bir çoğunluğunu oluşturan üniversite öğrencileri genelde burslarının verildiği tarihlerde lüks denebilecek lokantalarda karınlarını doyurur. Ayın 7'sine yaklaşırken yeniden yumurtalı patates yapmaya başlarlar. Çalışan bekârlar ise dışarıda yemek yemeyi tercih eder. Yemeğin bulaşığıyla uğraşıp vakit kaybetmek istemez. Mutfağa zor giren bekârlar için geçtiğimiz günlerde Novamedya Bekâr Mutfağı adlı bir kitap çıkardı.

190 yemek tarifi 270 yemek yapmayı kolaylaştıran pratik fikri içinde barındıran kitap bekârların işini kolaylaştıracağa benziyor.
Kitapta kahvaltılık atıştırmalık; yemekten tatlıya birçok tarif var. Normal çorbadan sıkılıp yeşil çorba içmek üç peynirli sandviç ve lahana salatası yemek isteyenler kitabın sayfalarını hızlıca karıştırmaya başlayabilir. 'Yok efendim çorba sandviç lahana salatası bilinen şeyler ben öyle ismi bir kerede söylenemeyen söylenince de arkadaşların arasında havası olan şeylerden yemek istiyorum' diyenler de düşünülmüş.

Cebinde parası olan bekârlar ıkura maki nigiri sushi körili tavuklu risotto veya kuzu kol sarma tercih edebilir. Bu tarifleri uygulayabilmeniz için öncelikle mutfağa girmelisiniz. Birkaç tabağı ve bıçağı da yıkamayı göze alın bir zahmet. Biz de size ismi kolay söylenen ve kolayca yapılabilecek birkaç tarif seçtik. Haydi kolay gele!



Hazır gıda alırken neye dikkat edilmeli?


Son kullanım tarihi mutlaka kontrol edilmeli. Üzerinde delik olan ya da yıpranmış paketler alınmamalı. Soğukta saklanması gereken bir gıdanın soğuk olmadığı hissedildiğinde alınmamalı. Dondurulmuş gıdalar alışverişin sonunda alınmalı. Açık tepesi ya da tabanı şişmiş konserveler alınmamalı.

Izgarada peynirli patates



8 kişilik
Hazırlanma süresi: 25 dakika.
Pişirme süresi: 70 dakika.
Malzemeler: 8 adet patates 300 gr beyaz peynir 40 gr parmesan peyniri 1 demet yeşil soğan 3 adet domates 60 ml taze krema 40 gr tereyağı 20 gr hardal tuz biber.
Hazırlanışı: Fırını önceden 250 C'de ısıtın patatesleri sebze fırçasıyla temizleyip yıkayın alüminyum folyoya sarın. Fırın ızgarasına yerleştirip alttan 2. rafta 45 dakika pişirin. Patatesleri alüminyum folyodan çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Beyaz peyniri ise ufak küp doğrayın. Parmesanı ince rendeleyin. Domatesleri küp küp kesin. Patatesleri ikiye bölüp soğuması için bekletin. İçini yemek kaşığı ile kabuğunu zedelemeyecek şekilde alın. Çukur bir tabakta çatalla ezip krema hardal tereyağı ve parmesan ile karıştırın. Beyaz peyniri domatesler ve yeşil soğan ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesli karışımı patates kabuklarına doldurun üstüne beyaz peynirli karışımı paylaştırın. Fırın ızgarasına yerleştirip 10-15 dakika daha pişirin.


***


Fırında elma



4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika.
Pişirme süresi: 40 dakika.
Malzemeler: 4 adet elma 40 gr dondurulmuş yaban mersini 40 ml portakal suyu 100 ml krema 250 gr yoğurt 1 paket şekerli vanilin 20 gr file badem.
Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp çekirdekli kısımlarını elma oyacağı ile çıkartın. Elmaların etrafına uzunlamasına derin olmayan çizgiler atın. Ortalarını çözdürdüğünüz yaban mersini ile doldurun. Bir fırın kabına koyup üstüne portakal suyunu serpiştirin. Önceden 200 C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Bu arada kremayı katı çırpın. Yoğurdu şekerli vanilin ile karıştırıp kremaya ekleyin. File bademleri yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kızarmış elmaları düz tatlı tabaklarına paylaştırın. Hazırladığınız sos ve bademlerle servis yapabilirsiniz.
Bu arada size bir önerimiz daha var: Tazesi yerine dondurulmuşunu satın aldığınız yaban mersinlerini çözülmeye bırakmayın; buzdolabında ya da ılık suyun altına tutarak çözün.

***
 
---> Bekar erkeklere pratik yemek tarifleri

Fesleğenli ekmekler


8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika.
Pişirme süresi: 10 dakika.
Malzemeler: 1 adet baget ekmeği 150 gr tereyağı ½ demet fesleğen 20 ml limon suyu deniz tuzu tuz karabiber.
Hazırlanışı: Baget ekmeğini dört parçaya bölün. Erittiğiniz tereyağını tuz ve biber ilavesiyle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparıp iri kıyın. Tereyağını fesleğen yaprakları ile blender'de çevirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın. Tereyağını ekmeklerin üstüne sürün alüminyum folyoya sarıp kapatın ve ızgarada 5-10 dakika pişirin. Deniz tuzu serpiştirip servis edin.

***

Ege salatası



2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika.
Malzemeler: 125'şer gr. sarı ve kırmızıbiber 150 gr orta boylu domates 100 gr kırmızı soğan ¼ demet nane 75 gr yeşil zeytin (içi kırmızıbiberli) 150 gr koyun peyniri 50 ml elma sirkesi 80 ml zeytin zeytinyağı tuz biber.
Hazırlanışı: Sebzeleri iyice yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 2 cm büyüklüğünde küp doğrayın. Domatesleri altıya bölün. Salataları uzunlamasına dörde bölüp 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Soğanı dilimlere kesin. Nane yapraklarını ince şerit kesin. Zeytinleri ikiye bölün. Peyniri küp doğrayın. Sirkeyi 10 mil su zeytinyağı tuz ve biber ile karıştırın. Bütün malzemeyi sosa ekleyip kısa bir süre bekletin. Size tavsiyemiz yanına pide koyarak servis edin.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst