leylmira
Bayan Üye
Malzemeler
100 gr. tereyağı veya margarin,
600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti,
1 orta boy ince dogranmış soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Tuz , Karabiber,
2,5 bardak su,
Beğendi için; Yeterince limon suyu,
Tuz,
1 kg. patlıcan,
3/4 su bardağı un,
4 bardak sıcak süt,
100 gr. kaşar rendesi,
Yapılışı
Tavuk etleri 2 kaşık yağda arasıra karıştırılarak 5-7 dakika sote edilir. Soğan katılıp karıştırılır, biraz pişince salça konur ve tuz, biber serpilip ateş kısılır. Tencerenin bir kenarından çok yavaş olarak 2,5 bardak sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dakika etler pişinceye dek tencerenin ağzı kapalı olarak beklenir. Diğer yanda patlıcanlar közlenir. Yani ateşte her tarafı iyice pişirilir, (ya da ızgarada pişirebilirsiniz). Pişen patlıcanların kabukları soyulur limon suyu ve tuzla bir kaba alınır. Kalan yağ unla kavrulur sonra süt yavaşça bu meyaneye karıştırılır. Ağır ateşte 10 dakika piştikten sonra suyu alınmış ve cok ince kıyılmış patlıcanlar ilave edilir. Bir kaç dakika piştikten sonra peynir rendesi eklenip ateşten alınır. Sosuyla beraber tabağa konan tavuk etlerinin yanına beğendi konarak servis yapılır.
100 gr. tereyağı veya margarin,
600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti,
1 orta boy ince dogranmış soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Tuz , Karabiber,
2,5 bardak su,
Beğendi için; Yeterince limon suyu,
Tuz,
1 kg. patlıcan,
3/4 su bardağı un,
4 bardak sıcak süt,
100 gr. kaşar rendesi,
Yapılışı
Tavuk etleri 2 kaşık yağda arasıra karıştırılarak 5-7 dakika sote edilir. Soğan katılıp karıştırılır, biraz pişince salça konur ve tuz, biber serpilip ateş kısılır. Tencerenin bir kenarından çok yavaş olarak 2,5 bardak sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dakika etler pişinceye dek tencerenin ağzı kapalı olarak beklenir. Diğer yanda patlıcanlar közlenir. Yani ateşte her tarafı iyice pişirilir, (ya da ızgarada pişirebilirsiniz). Pişen patlıcanların kabukları soyulur limon suyu ve tuzla bir kaba alınır. Kalan yağ unla kavrulur sonra süt yavaşça bu meyaneye karıştırılır. Ağır ateşte 10 dakika piştikten sonra suyu alınmış ve cok ince kıyılmış patlıcanlar ilave edilir. Bir kaç dakika piştikten sonra peynir rendesi eklenip ateşten alınır. Sosuyla beraber tabağa konan tavuk etlerinin yanına beğendi konarak servis yapılır.