Beef Strogonof

sllsn

Bayan Üye
Malzemeler (10 Porsiyon):
Dana Bonfile (2 kg)
Kültür mantarı (500 gr)
Un(3 yemek kaĢığı)
Soğan (2 adet büyük boy)
Krema (2,5 küçük paket/500 gr)
Kırmızı Şarap (1 S.B./arzuya göre)
Hardal (yarım çorba kaşığı)
Et suyu veya su (2-3 S.B. dana et suyu)
Zeytinyağı (yarım su bardağı)
Tereyağı (150 gr)
Limon suyu (1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)

Etin Hazırlanması:
Bonfile etin yüzeyindeki yağ ve sinir parçaları varsa önce bıçakla etin
Şekline zarar vermeden bu yağ ve sinir parçalarını alın.
Eti önce biftek şekliğinde ve kalınlığında dilimleyin ve et döveceği ile
çok az dövün.
Dövülmüş et parçalarını bir parmak genişliğinde (1cm eninde ve 3-5cm boyunda) çubuk şeritler halinde keskin bir bıçakla doğrayın.
Beef strogonof yemeğin özelliği gereği, et mutlaka çubuk şeritler
halinde doğranmalıdır. Diğer et yemeklerinden ayrılan en önemli özelliği
budur. Bu yüzden asla eti kuşbaşı doğramaya çalışmayınız.
Doğrama iĢleminden sonra sıra marina malzemelerinin hazırlanmasına
gelir. Etiniz dinlenmiĢ, kaliteli ve yumuşak et ise, eti marina etmeye
lüzum yoktur. Eğer etiniz kaliteli et değil ve sert ise, ete marina iĢlemine
uygulamanızda büyük fayda vardır.

Etin Marina Edilmesi:
Marina işlemini Tavuk Köri reçetesinde olduğu gibi aynı malzeme ve
teknikle marina ediniz.
Eti marina etme işlemi tamamlandıktan sonra, et amacına uygun
pişirmeye alınır.

Etin Pişirilmesi:
Mantarlar az kirli ise nemli bir bezle veya kâğıt havluyla silin; çok kirli
ise yıkayın.
Mantarları ve klasik mantar Ģeklinde bıçak sırtı kalınlığında doğrayın.
Soğanları soyup jülyen/incecik doğrayın.
Çabuk yanmayan bir yayvan tavaya yağı koyup ısıtın.

Eti orta ateşte sotelemeye başlayın. Bonfile et parçalarını aşırı
kavurmaktan kaçınınız; aksi takdirde etiniz suyunu kaybeder ve
lezzeti düşer.
Etler biraz kavrulunca soğanları ilave edip soteleme işlemine devam edin.
Soteleme iĢleminin yarısı tamamlanınca doğradığınız mantarları ilave
edin.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavurma iĢlemine devam edin.
•Suyunu çeker çekmez tereyağını, unu, tuzu ve karabiberi ilave edin.
şarabı ilave edip alkolünün uçması için biraz daha kavurun. (Bu arzuya
kalmış)
Ölçülü sıcak et suyunu veya normal suyu ve hardalı ilave edip karıştırın.
Bu aşamadan sonra ocağın ateşini en düşük seviyeye getirip 5 dakika
daha pişirin.
Kremayı ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip iyice karıştırıp 1-2
dakika içinde ocağınızı kapatın. Kremayı ilave ettikten sonra sakın
pişirmeye ve kaynatmaya devam etmeyiniz; aksi takdirde krema
kesilir ve yemeğiniz amacına ulaşamaz.
Lezzetini ve tuzunu kontrol edin.
Pişirme tamamlandıktan sonra, beef strogonof ana yemeğini dekor
tabağına alın.
Strogonof’u sebze ve nişasta garnitürleriyle (glaze edilmiş Brüksel
lahanası, elma dilimi patates, spagetti)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst