Bebekal

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
Endikasyonları:

Bebeklerin, hamilelerin ve çocukların kalsiyum ve D vitamini gereksinimi, osteomalasi, raşitizmde endikedir.

Kontrendikasyonları:

BCG CULTURE SSI kültürü, konjenital veya kazanılmış immün yetmezliği olan kişilerde uygulanmamalıdır. Pozitif HIV serolojisi olan, halen immunosupresif ilaç alan veya radyoterapi de dahil olmak üzere diğer immunosupresif tedavilerden birinin uygulandığı kişilere, sistemik BCG enfeksiyonu riski nedeniyle, BCG CULTURE SSI kültürü uygulamasından kaçınılmalıdır.

Klinik olarak tanı konmuş veya şüpheli aktif tüberküloz, BCG CULTURE SSI immunoterapisine kontrendikasyon teşkil eder. Üriner sistem enfeksiyonu olan hastalarda, enfeksiyonun yayılması veya mesane irritasyonunun şiddetinin artması riskinden dolayı BCG CULTURE SSI tedavisi uygulanmamalıdır. Ayrıca hamilelik ve emzirme döneminde de kontrendikedir.
BCG CULTURE SSI immünoterapisinden sonra uygulanacak immünosupresif tedavi sırasında dikkatli olunmalıdır. BCG immünoterapisinden üç yıl sonra, kortikosteroid tedavisi ile bağlantılı sistemik BCG enfeksiyonunun yol açtığı fatal bir vaka rapor edilmiştir

Uyarılar/Önlemler:

Hipervitaminöz gelişmemesine dikkat etmek gerekir. Böbrek fonksiyon bozukluğu ve böbrek taşı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Dijital alan hastalarda, kalsiyum dijitalin etkisini artıracağından dikkatli olmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hafif ile orta dereceli geçici reaksiyonlar
:

BCG CULTURE SSI kültürü ile tedavinin hemen görülen etkisi, immünoterapinin olumlu bir sonucu olduğuna inanılan, mesane duvarı inflamasyonudur. Bu inflamasyonla bağlantılı semptomlar genellikle hafif ile orta dereceli ve kısa süreli olmakta, 48/72 saatten fazla sürmemektedir. Intravezikal tedaviden sonra görülebilen disüri, hematüri, sık idrara çıkma, sistit gibi lokal reaksiyonlar instilasyondan 3-4 saat sonra başlamakta ve yaklaşık 1-2 gün sürmektedir.
Ateş, titreme, kırıklık, miyalji sık olarak ortaya çıkmaktadır. Hafif ile orta dereceli bu reaksiyonlar antipiretikler ile düzeltilebilmekte ancak bazı durumlarda profilaktik olarak isoniazid uygulanması gerekebilmektedir. Nonsteroidal antinflamatuvar ilaçların kullanımı önerilmemektedir.

Nadiren görülen yan etkiler:

BCG CULTURE SSI kültürü ile tedavi edilen hastaların %2'sinden daha azında şiddetli yan etkiler görülmektedir. Bunlar: Sepsis, iridit, mesane ağrısı, artrit ve mesane kontraktürüdür. Epididimit ve prostatit gibi lokal enfeksiyonlar veya pnömoni, hepatit ve hatta BCG-it gibi şiddetli sistemik tüberküloz reaksiyonları bildirilmiştir.

Lokal BCG enfeksiyonu, immünoterapinin hemen sona erdirilmesini ve kombine antitüberküloz tedavisinin başlatılmasını gerektirir. Sistemik BCG-it hayatı tehdit eden bir komplikasyon haline gelebilir. Antitüberküloz tedavisine günde 50-100 mg prednison veya günde iki defa 500 mg sikloserin ile başlanması tavsiye edilir. Sistemik BCG enfeksiyonu sonucunda oluşan mortalitenin, üretra travması olan hastaya immünoterapi uygulanması veya BCG terapisinden hemen sonra immünosupresif tedavi verilmesine bağlı olarak ortaya çıktığı rapor edilmektedir. Hastaların çoğunda, artrit, artralji ve ekzema BCG aşırı duyarlılığına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Hipersensitivite reaksiyonu olduğu düşünülen granülomatöz hepatit vakası rapor edilmiştir.

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, BCG tüberkülozu, psoas absesi, Poncet hastalığı, Reiter sendromu, renal granülomalar ve nefrojenik adenom gibi komplikasyonlar görülebilir. Makroskopik hematüri veya geçici üretral obsrüksiyonlar da nadir komplikasyonlardandır.

İlaç etkileşimleri:

Kemik iliği depresanları, radyasyon ve diğer immünosupresif ajanlarla birlikte kullanılması, sistemik BCG enfeksiyonu riski nedeniyle ve BCG CULTURE SSI kültürünün tedavi edici etkisini azaltabileceğinden önerilmemektedir. BCG CULTURE SSI immünoterapisinden sonra uygulanacak immünosupresif tedavi sırasında dikkatli olunmalıdır.
Antikoagülan kullanımına bağlı olarak BCG immünoterapisine alınan yanıtların azaldığına dair bir takım bulgular vardır.
İsoniazid (INH) ile profilaktik tedavinin, BCG immünoterapisinin antitümöral etkisini etkileyip etkilemediği kesin bir şekilde gösterilememiştir. Eş zamanlı olarak uygulanan INH tedavisinin, BCG uygulamalarına etkisi araştırılmaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:1/2-2 ölçek/gün dozda kullanılır. Raşitizm ve osteomalasi tedavisinde bir ay boyunca günde 2x5 ölçek kullanılmalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst