Bebek Yemekleri

matrock_guzel

Bayan Üye
Özellikle çorbalarda pancar kabak ıspanak yeşil fasulye havuç aynı öğünde kullanılmamalıdır. Patlıcan ve soğanın çocuk beslenmesinde yeri yoktur. Yeşil biber yetiştirilişi sırasında en çok ilaç çeken sebze olduğu için bebeklere zehir hükmüne geçer.

Püreler için sebzeleri kabuğuyla pişirmek istiyorsanız haşlamayınız buharda pişiriniz.Örn: Patates. Piştikten sonra kabuğu soyabilirsiniz. Kabuğuyla pişen sebzeler vitamin değerlerini kayb etmezler. Buharda pişirim için bir tencerenize uygun aaaal süzgeç alabilirsiniz ya da kevgir kullanabilirsiniz.
Ben buharda pişireceksem clipso düdüklü tencerenin buhar süzgecinde pişiriyorum. Ama sebzeleri buharda pişirmek yerine daha çok sebzenin kabuklarını soyup doğrayıp mama pişirmek için kullandığım minicik çelik tavada biraz su katarak pişiriyorum. Kaynayınca içine 1 çay kaşığı irmik atıp sebze iyice pişince ateşten alıp tel süzgeçten geçiriyorum. Üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip veriyorum.
Bir arkadaşımın doktorunun önerisi sebzeleri pişirmeden tel süzgeçten geçirip üstüne irmik ve su katıp öyle pişirmek şeklinde. Ama pişmemiş sebzeyi tel süzgeçten geçirmek biraz zor.

Blendır ve paralayıcı kullanmak besin değerini öldürdüğü için doktorlar tarafından asla önerilmiyor. Ben de hiç kullanmadım. Zaten tadı da kötü oluyor yemeğin canı çıkmış gibi bir tad oluyor..

Bebeğinize yemek hazırlarken mümkün olduğu kadar teflon tava tencere kullanmayın. Kullansanız bile saklamak için teflon kullanmamaya özen gösterin. Pişirme için küçük çelik bir tava edinebilirsiniz. Bebeklere genelde saklanan gıdalar verilmiyor taze hazırlanıyor ama saklama için cam ya da porselen kaplar tencereler kullanmak gerekli. Ya da en azından çelik kullanmak gerekli teflonları değil.

Sadece bebeğiniz değil kendinizin ve ailenizin sağlığı için de teflonları hayatımızdan çıkarmak gerekiyor. Pişirmede büyük kolaylık sağlayan teflonlar sağlımız söz konusu olduğunda kolaylık sağlamıyor. Türkiye’de bu konuda yeterince bilinçlenme yok ve biz hanımların de işine geliyor ama bu konuda araştırma yapan bilirkişilerin tavsiyeleri çok radikal. Teflonları kullanmayın değil evinize sokmayın diyorlar.
Teflonlar en çok pilav ve kızartma/kavurma için kullanılıyor. Pekiyi yapışmadan nasıl pişireceğiz yemekleri diye sorarsanız ben şöyle yapıyorum:

Pirinç pilavı için pirinci 1-2 saat önceden ıslatmışsanız çelik tavada kavururken hemen yapışmıyor. Zaten çok fazla kavurmadan iki çevirip üzerine suyunu koyuyorum pilavda. Suyu az yada çok gelmemişse ve yeteri kadar demlenmeye bırakılmışsa her pilav güzel oluyor teflona gerek yok. Bulgur zaten çeliğe pirinç gibi yapışmıyor.

Az yağ ko***** yaptığım kızartmalarda en çok oğluma köfte pişirirken yaşadığım yapışma sorununu teflon kullanmadan şöyle aştım. Çelik tavaya boyu yarım cm. olacak kadar su koyuyorum üzerine de normalde teflonda pişirirken ne kadar yağ koyacaksam (1-2 çorba kaşığı kadar) koyuyorum. Kaynayınca suyun buharlaşmasına izin vermeden hemen köfteleri atıyorum. Köfteler hem biraz haşlama tarzı piştiği için iyi pişiyor ve sağlıklı oluyor. Hem de yağın etkisiyle çocukların çok sevdiği kızartma tadından ödün vermemiş oluyoruz.. Zaten pişerken su yavaş yavaş bitiyor pişme işlemi bittiğinde tavadaki su da bitmiş oluyor.

Çok yağ koyduğunuz normal kızartmalarda da yağı yeterince kızdırmışsanız patatesler bile çelik tavaya yapışmıyor. Ve yapışsa bile patatesleri yağa attıktan sonra hemen karıştırmayıp 3-5 dk bekleyip öyle karıştırmayı deneyin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst