Bebeğiniz ve Sağlığınız İçin Unutulmaması Gerekenler...

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Bebeğiniz ve Sağlığınız İçin Unutulmaması Gerekenler...

Çocuk, Depresyon Riskini Artırıyor...
ABD'deki Florida State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre 'çocuk sahibi olmak depresyon riskini artırıyor'. Araştırma kapsamında 13 bin yetişkine, bir önceki hafta içinde ne sıklıkla kendilerini 'yalnız', 'kederli', 'kaygılı' hissettikleri ve 'yaptıkları işe odaklanmakta zorlanıp zorlanmadıkları' soruldu. Araştırmanın sonunda, çocuklu deneklerin çocuksuzlara oranla çok daha yüksek oranda depresyon semptomu gösterdiği bulundu. Özellikle 18 yaşın altındaki çocuklarıyla ayrı yaşayan ebeveynlerde depresyon riskinin daha yüksek olduğu belirlendi.
Nikotinli Ürünler de Bebeğe Zarar Veriyor...
Hamileliğin ilk 12 haftasında nikotin içeren ürünlerin kullanılmasının bebeğe zarar verebileceği ortaya çıktı. İspanya'daki Valencia Üniversitesi'nden Dr. Maria M. Morales-Suarez-Varela ve ekibinin, hamileliklerinin 11 ila 25. haftalarındaki 76 bin 768 kadın üzerinde yaptığı araştırma, ilk 12 haftada nikotin sakızı ve bandı gibi ürünleri kullanan annelerin bebeklerinde doğuştan gelen rahatsızlık riskinin arttığını bildirdi.
Anneliği riske atmak istemeyenler için...
Eurofertil Üreme Sağlığı Merkezi Direktörü Dr. Hakan Özörnek, 'yumurta dondurma' yönteminin, erken yaşlarda kansere yakalanan kadınlar ile erken menopoza girme riski olan kadınların anne olma şansını sürdürebilmeleri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi. 'Yumurta dondurma' işleminin geçen yıl yapılan yasal düzenleme sonucu uygulanabildiğini belirten Özörnek, "Bir yumurta 10-20 sene saklanabiliyor. İlaç tedavisiyle yumurta sayısı fazlalaştırılıyor, büyütülüyor, sonra alınıp donduruluyor.
Ateşli Çocuğa Soğuk Duş Aldırmayın
Soğuk duşun, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyine akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden olduğu saptandı.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kürşad Aydın, özellikle 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarda görülen yüksek ateşin, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, ateşli havaleye neden olabileceğini belirtti. Ailelerin, çocuklarında görülen ateşlenmeyi önemsemesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Aydın, “100 çocuktan 2 ile 5’i ateşli havale geçirir. Ancak yakın akrabalarda ateşli havale görülen kişi, bebeğini önceden muayene ettirip tedbirini almalıdır” dedi.
Çocuklarda görülen ateşin düşürülmesi için öncelikle çocuğun günlük elbiseleri çıkarılarak, ince bir giysiyle bırakılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Aydın, şunları kaydetti: “Oda sıcaklığı 18-20 derece olmalıdır. Koltuk altı ateşi 38 derecenin üzerinde ise hemen ateş düşürücü şurup verilmelidir. Ateş düşmediği takdirde, 4-6 saat arayla yeniden ateş düşürücü şurup verilebilir.
Havale için en riskli dönem olan 6 ay 3 yaş arası çocuk bulunan evlerde, ateş düşürücü şurup eksik edilmemelidir. Ilık su ile yıkamak veya ılık suyla ıslatılmış pamukla vücudu silmek yararlı olabilir. Ancak, soğuk duş, alkol uygulaması yapılmamalıdır. Soğuk duş, vücudun dış kısımlarındaki kanın beyne akım etmesine ve beyindeki ateşin daha da yükselmesine neden olur. Bu önlemlere rağmen ateşin düşmemesi durumunda, bebek en yakın sağlık kuruluşuna götürülüp çocuk hekimine muayene ettirilmelidir -
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst