AySe^^
Bayan Üye
2010 bütçe görüşmelerinde Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasındaki atışmada kavgada söylenmeyecek sözler söylendi.
ANKARA- Gergin geçen bütçe görüşmelerinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasında çok sert diyaloglar yaşandı. Baykal Erdoğan’a “zavallı” diye bağırdı. “Başka kapıya”, “İşine bak”, “Gel sustur hadi gel”, “Sen kimsin de susturacaksın”, “Haddini bil” sözleri havada uçuştu.
2010 bütçe görüşmelerinin tutunaklarına yansıyan Erdoğan-Baykal atışması şöyle gelişti:
2010 bütçe görüşmelerinin tutunaklarına yansıyan Erdoğan-Baykal atışması şöyle gelişti:
ERDOĞAN: E, hani askerle genç karşı karşıya geliyor, asker şehit ediliyor, hâlâ diyorsun ki…
BAYKAL: İşine bak sen yahu, aklının ermediği konulara girme!
ERDOĞAN: Ben işime bakıyorum zaten, işimi de gayet iyi biliyorum, sana da görevini hatırlatıyorum, görevini!
BAYKAL: İşine bak! İçinden geçirdiklerini söyle zavallı! Haydi, zavallı!
BAŞBAKAN: Görevini hatırlatıyorum! Ayağa kalkma, rahat ol rahat!
BAYKAL: Bizimkinde o yok.
ERDOĞAN: E, nerede yok? Burada, burada, belge burada yanımda.
BAYKAL: O senin fikrin.
BAŞBAKAN: Yanımda, yanımda. Sonradan çıkartarak tekrar bunu yenilediniz. Beyler, burada.
BAYKAL: Hiç alakası yok!
ERDOĞAN: Bunları biz dile getirmiyoruz, bu ifadelerin tamamı -açıyorum- 1996 yılında hazırlanan CHP Tunceli Raporu'nda var.
BAYKAL: Rapor, partinin yetkili organlarının kararıyla oluşur. Önüne gelen rapor yazar. Her yazılan partinin raporu olmaz!
ERDOĞAN: …o zaman niçin partinin bir yetkili kurumunun yapmış olduğu açıklamaymış gibi geliyorsun da burada konuşuyorsun? Hangi hakla? Bak, ben sana kitapçığı gösteriyorum, bunları sen gönderdin bana, sen!
BAYKAL: O resmî… O resmî…
ERDOĞAN: Öbürleri de aynı şekilde…
BAYKAL: Hayır… Hayır, hiç alakası yok! Hiç alakası yok!
ERDOĞAN: O zamana kadar teknolojiniz gelişmemişti!
BAYKAL: Sen, yanlış fikirlerini kamuoyuna sunmak için CHP'nin düşüncesinden imdat istiyorsun ama başka kapıya!
#