Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 su b.kaşar peynir rendesi
150 gr.beyaz peynir
1 bayat ekmek
1 su b.kaşar peynir rendesi
150 gr.beyaz peynir
Sosu için:
2 su b.süt
3 yumurta
1 çorba k.tereyağı
2 su b.süt
3 yumurta
1 çorba k.tereyağı
Hazırlanışı:
İlk olarak bayat ekmeğin yarısı küp doğranarak fırın kabının altına yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ve beyaz peynir serpilir. Kalan diğer ekmekler de küp doğranarak üzerine serpilir.
İlk olarak bayat ekmeğin yarısı küp doğranarak fırın kabının altına yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ve beyaz peynir serpilir. Kalan diğer ekmekler de küp doğranarak üzerine serpilir.
Diğer taraftan sosu hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına erimiş tereyağı, süt ve yumurta alınarak çırpılır.
Hazırlanan sos ekmeklerin üzerine yayılır. Daha sonra en son kalan kaşar peyniri de üzerine serpilerek streç filmle kapatılır ve bir kaç saat buzdolabında bekletilir.
Daha sonra 180 derecede pişirilir.