Bavyera Usulü Ciger (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Bavyera Usulü Ciger (Almanya)

MALZEMELER

750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
6 1/2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (6 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1
çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal)
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞ TARİFİ

Kolay bir yemek olan Bayyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz.
Baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız.
Büyük bir tavada, tereyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ciğer dilimlerinin her iki yüzlerini 2-3'er dakika hafifçe pembeleşene kadar kızartınız.
Maşa ile ciğerleri tavadan ahp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz.
Ateşin altını kısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız.
Tavayı ateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst