' Kontes..
Bayan Üye
Batırık Köftesi Malzemeler :
100 gr ceviz
50gr susam
3-4 adet domates
yarım çay bardağı tahin
köftelik bulgur
tuz,karabiber,kırmızı pul biber baharatlar
15 yemek kaşığı salça
150 gr lahana
1 demet maydanoz
2adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ ve ya zeytinyağı
2 adet (sıkılmış) limon
50gr(tuzsuz) yer fıstığı
Batırık Köftesi hazırlanışı:
İlk önce bulguru ılık suyla ıslatıp,ince doğradığımız soğan,salça ve baharatlarımız ile iyice yoğuruzDaha sonra yarım çay bardağı tahinimizi ekliyoruzCeviz,yerfıstığı ve susamı ufak tava içinde kısık ateşte hafifçe kavuruyoruzKavurma işemi bittik'ten sonra bulgura ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz İnce ince doğradığımız domates,lahana ve maydanozu ekleyerek biraz daha yoğuruyoruzBulgur sıkma kıvamına gelince çiğ köfte gibi sıkarak servis tabağına yeşillik ile dizerek servis hediyoruzArzuya göre isteyen kişilere Sıktığımız limon suyunun içine bir bardak kadar su ekleyip ikram ediyoru(bu limon suyu bulgurun üstüne sıkılmayıp ,yanında kaşık yardımıyla içilmesi bu yemeğin özelliklerinden biridir
100 gr ceviz
50gr susam
3-4 adet domates
yarım çay bardağı tahin
köftelik bulgur
tuz,karabiber,kırmızı pul biber baharatlar
15 yemek kaşığı salça
150 gr lahana
1 demet maydanoz
2adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ ve ya zeytinyağı
2 adet (sıkılmış) limon
50gr(tuzsuz) yer fıstığı
Batırık Köftesi hazırlanışı:
İlk önce bulguru ılık suyla ıslatıp,ince doğradığımız soğan,salça ve baharatlarımız ile iyice yoğuruzDaha sonra yarım çay bardağı tahinimizi ekliyoruzCeviz,yerfıstığı ve susamı ufak tava içinde kısık ateşte hafifçe kavuruyoruzKavurma işemi bittik'ten sonra bulgura ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz İnce ince doğradığımız domates,lahana ve maydanozu ekleyerek biraz daha yoğuruyoruzBulgur sıkma kıvamına gelince çiğ köfte gibi sıkarak servis tabağına yeşillik ile dizerek servis hediyoruzArzuya göre isteyen kişilere Sıktığımız limon suyunun içine bir bardak kadar su ekleyip ikram ediyoru(bu limon suyu bulgurun üstüne sıkılmayıp ,yanında kaşık yardımıyla içilmesi bu yemeğin özelliklerinden biridir
Son düzenleme: