karagümrük
Kayıtlı Üye
İstanbul Süper Amatör Küme 8.Grup'ta haftanın en güzel maçlarından biri, Batı Trakyaspor-Paşabahçe müsabakası, ilk yarının bitiminde çıkan saha içi olayları sebebiyle, Hakem Onur Karabaş tarafından tatil edildi.
Havanın güzel olması, maçın da son derece önemli olması ve aynı sahada birbirinden güzel 3 müsabakanın art arda olması sebebiyle, Bakırköy Belediye Stadı, Amatör futbol severlerin uğrak yeri olmuştu.
Maç da çok güzel ve çekişmeli başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın 17.dakıkasında sol taraftan gelişen Paşabahçe atağında Mennan'in yaptığı ortaya Paşabahçe'nin forvet oyuncusu Osman; Hakan Şükür'ün Hollanda'ya Bursa'da attığı golün benzerini atarak, deplasman takımını 0-1 öne geçirdi.
Yusuf ve Vahit gibi iki önemli oyuncusu cezalı olan Batı Trakya Türkleri, rakibine ilk yarı boyunca kendi sahasında alışılagelmiş baskılı oyunu kurmakta bir hayli zorlandı.
Maçın Hakem triosu da (Onur Karabaş, Ertan Başdağ ve Serkan Türksoy) bana göre ilk yarı boyunca herhangi bir hata yapmadılar ancak 45. dakikada Onur Karabaş'ın, ilk yarının bittiğinin işareti olan düdüğünün ardından oyun alanının içi karıştı.
Önce Paşabahçeli Ersan ile Batı Trakyaspor'dan bir defans oyuncunun santra yuvarlağı civarındaki ufak tefek tartışması bir anda büyüdü ve sahanın içi karıştı.
Bu dakikadan sonra olanları yazmaya elimiz varmıyor. Kim hatalı, kim suçlu? bunun kararını maçın Hakemin raporu, Gözlemci ve Temsilci raporu belirleyecek. Biz sizlere elimizdeki fotoğrafları gönderiyoruz, yorumu siz yapın.
Sonuç olarak üzüldüğümüz bir konu var ki; bu maç kesinlikle böyle bitmemeliydi.
Burak Kurtuluş’un bu maç hakkındaki yorumu: Batı Trakya Türkleri ile Paşabahçe arasındaki ilk maçın nasıl geçtiği hakkındaki kesin bir fikrimiz olmamakla birlikte, ben, yaşanan bu münferit olayların bir takım birikimlerden meydana gelmiş olduğunu tahmin ediyorum. Öner kardeşimizin çektiği bir fotoğraf var ki, her şeyi özetler vaziyette. Batı Trakyalı Semih, Hocası Birol Yalçın’ı olay yerinden uzaklaştırma çabası içerisinde. Diğer tarafta da Paşabahçeli Osman, arkadaşı Ersan’ı oradan götürmek istiyor. Olay, haliyle bir futbolcu ve bir teknik direktör arasında cereyan etti. Burada Hakem Onur Karabaş, tüm olayları rahatlıkla görebilecek bir yerdeydi ve tüm futbolcular ve diğer ilgililer, Hakemin göz takibi altındaydı. Bana kalırsa Hakem soyunma odasına girmiştir ve Batı Trakya’dan Teknik Direktör Birol Yalçın’ı ikinci yarıda tribüne görderdiğini bildirmiştir. Paşabahçeli Ersan’a da (10 forma numaralı) ya ihtar (sarı kart) verdi ya da Ersan’ı oyundan ihraç etti. Burada bana göre olması gereken, Ersan’ın sarı kart görüp oyuna devam etmesi, Birol Hocanın da saha dışında gönderilmesidir. Ancak benim tahminim; Paşabahçe’nin Teknik Direktörü Aşkın Karadeniz’in güvenliğin yeterli olmaması ve iki oyuncusunun (kaleci Bilge Göktürk ve 4 forma numaralı oyuncu) o kargaşada yaralanması sebebi ile ikinci yarıya çıkmak istemediği yönündedir. Zaten Aşkın Hoca, ambulansın kapısında oyuncusu tedavi olurken, bunu etrafındakilere dile getiriyordu. Batı Trakyalılar ise, kalecileri Noble’nin biber gazı ile yaralandığını iddia edip, rakibi ile o anlık aynı görüşü paylaşmışlardır. Hakem Onur Karabaş da bu olayları göz önüne alarak, Stada gelen güvenliğin yeterli olmadığını hesaplayarak maçı tatil etmiştir. Şayet Hakem raporunda güvenlik kelimesini kullanmış ise (bana göre tek sebeb budur) bu maç kesinlikle kaldığı yerden tekrar edilir.
Stat: Bakırköy Bld.
Hakemler: Onur Karabaş-Ertan Başdağ-Serkan Türksoy
Batı Trakyaspor: 12-Noble 2-Özkan 3-Erhan 4-Melih 5-Erdem 6-Gökhan 7-Çağatay 8-Semih 9-Ahmet 10-Hakan 11-Cemil
Paşabahçespor: 1-Bilge 2-Erman 3-Mennan 4-Gökhan 5-Erhan 6-Serdar 7-Yavuz 8-Dinçer 9-Osman 10-Ersan 11-İshak