Bataklık kiraz kuşu

İnci

1907
Prenses
Emberiza_schoeniclus_1_%28Marek_Szczepanek%29.jpg


Bataklık kiraz kuşu (Emberiza schoeniclus), kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmışdır.

Fiziksel özellikleri

Bataklık kiraz kuşu, orta boylu, yaklaşık 13,5 - 15,5 cm uzunluğunda, küçük fakat dayanıklı tohum kırıcı bir gagaya sahip bir kuştur.

Erkeklerin baş ve boğazı siyah, boyun yakalığı beyaz, alt tarafları ve sırt kısmı kahverengidir. Dişiler daha solgun renklerde, kahverengi başlı ve alt tarafları erkeklerine nazaran daha çizgilidir.

Yaşam şekli

Kuşların doğal yiyeceği, tohumlar, yavruları beslerken böceklerle birlikte tohumlardır. Yuvalarını çalı içlerine ya da bataklık sazlıklarına yaparlar. Kiraz kuşlarının yuva özelliğini taşıyan kılımsı yuvada 4-7 yumurta bulunur. Kuşun monoton ve horoz sesine benzer bir ötüşü ve zrip şeklinde tekrarlayan bir şakıması vardır.

Dağılımı

Avrupa'da ve Asya'nın kuzeyindeki ılıman alanlarda doğal olarak bulunurlar. Kuşların çoğu kışın göç ederek güneye giderler, fakat orta güney ve batıdakiler yerleşiktir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst