"Başbakan'ın izni gerekir"

buğlem

Bayan Üye
"Başbakan'ın izni gerekir"

MİT ekibinin ifadeye çağırılması siyasileri ikiye böldü. AK Partililer, "MİT Müsteşarı'nın görevi" derken, muhalefet izne gerek olmadığını savundu

MİT'çilerin ifadeye çağırması, "Başbakan izni olmadan bu isimlerin ifadesi alınabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi. Siyasiler ise 2'ye bölündü. AK Parti temsilcileri MİT mensuplarına destek verirken, muhalefetteki isimler yargılama için izin gerekmediğini savunuyor.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Yargıdır ne isterse yapar, bir şey diyemeyeceğim. Ama benim bildiğim şu var: Halihazırda MİT'te resmen görevi olanların doğrudan 'şüpheli' sıfatı ile bir ifade vermeye çağrılması herhalde mümkün değil. Emekli olanlar veya görevle ilişiği kesilmiş olanlar için mümkün olabilir. Ama hem Memur Yargılama Yasası'nda hem de MİT'in kendi özel kanununda, öncelikle ya başbakanımızın veya bir kurulun bu konuda izin vermesi lâzım.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: İstihbarat teşkilatları dünyanın her yerinde belli bir hedefi gerçekleştirmek, bilgi toplamak için en geniş davranış biçimlerini benimseyerek bunu yürütürler ki nihai hedefe ulaşılabilsin. Sayın Müsteşarımız Hakan Fidan ve ekibi görevlerinin hakkını yapan, verilen talimatlar doğrultusunda başarılı bir şekilde bu görevlerin yerine getiren bir ekiptir.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: MİT'e ifade çağrısı devlet içi derin hesaplaşmadır. Kürt sorununun çözümüne darbe indiren Uludere baskınından farkı yoktur.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Büyük bir olasılıkla eski genelkurmay başkanımız için geçerli olan kurallar burası için de geçerli olmuş olacakki ifadeye çağrıldı. Ben özel yetkili mahkemelerin siyasi otoritenin emriyle hareket ettiğine inanan birisiyim. Onun için MİT Müsteşarının ifadesinin alınmak istenmesi benim için sürpriz oldu.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum: Hiçbir ülkede bir kişi gidip öyle bir görüşmede o ifadeleri kullanamaz. Yaparsa da MİT gibi önemli bir kurumun başında olamaz.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükamatan: Aslında bu arkadaşlar devletin bürokratları. Sayın Başbakanın talimatıyla bu toplantıya iştirak ettiklerini ifade ettiler.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bu kişiyi özel temsilci olarak PKK'ya gönderenlerin sorumluluğu yok mu?
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk: Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözüm arayışlarının önünü kapatma operasyonu. Bu ekip İmralı'da üç yıldır diyalog sürecini yürüten bir ekip. AK Parti'nin ısrar etmesi gerektiğini, bu ekibe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diğer türlü müzakere ve diyalog sürecine evrilmesi zorlaşacak.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri