Görünmezadam
Kayıtlı Üye
Ankara Esenboğa Havaalanı’nda Suriye uçağı ile ilgili açıklamalar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Elimizde olan malzemeler kesinlikle harp malzemesi. Radar malzemeleri de harp malzemesidir. Bunu sağa sola saptırmaya gerek yok" dedi.
Başbakan Erdoğan, ilgili birimler tarafından malzemeye ilişkin çalışmaların hala devam ettiğini belirterek, “Söz konusu malzemelerin fotoğrafları mevcut. Üzerindeki yazı ve markalarıyla nereden çıktığı ve nereye gittiği belli” şeklinde konuştu.
“Suriye Hava Sahasını Kullanmama Kararını Zaten Almıştık”
“Suriye hava sahasını kapattı” şeklindeki haberlere de değinen Başbakan, “Ben olay olur olmaz THY’yi aradım. ‘Bundan sonra Suriye hava sahasını kullanmıyorsunuz’ dedik. Biz Suriye’nin kararıyla almış değiliz. Biz almıştık zaten. Artık biz kendi hava sahamızı da Suriye uçaklarına kapatıyoruz. “
Başbakan Erdoğan, bugün Erzurum’da indirilen Ermenistan uçağına ilişkin olarak ise, “İhtimallerden dolayı indirildi. Yapılan aramalar neticesinde bir sıkıntı olmadığı belirlenince gitmesine müsaade edildi. Kendi istikametinde yoluna devam etti” dedi.
"Cumhurbaşkanı'nın Tavrına Göre Adımlar Atılacak"
Yerel seçimler oylamasında referandum eşiğinde kalınmasıyla ilgili soruya da cevap veren Başbakan Erdoğan, "Gruplarımıza gerekli uyarıları yaptık ama Meclis’ten anayasa değişikliği için yeterli sayıyı çıkaramadı. Cumhurbaşkanımız nasıl bir irade ortaya koyarsa bizde onun üzerinde çalışmamızı yapıp adımlarımızı atacağız" diye konuştu.
kaynak burda