Başbakan Şuan Ne Yapıyor?

Earl Freyja

Bayan Üye
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

KİMSE 'SUÇLAMANIN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM' DİYECEK DURUMDA DEĞİL

Bu karar hukuki bir karardır. Temyiz merci vardır. Ergenekon’un varlığını bildiğiniz halde inkar eder görünüyorsunuz. Yasamanın da bağımsız olması lazım. Yargı bağımsız. Hiç kimse yargıya kararlarından dolayı hesap soramıyor.

Burada mahkemenin kararları Yargıtay’a gidiyor. Yargıtay da onarsa Anayasa Mahkemesi ya da AİHM’e gidersiniz. Türkiye’de bu örgütün işlediği suçlara hamilik yapacak pozisyona gidiyorsunuz. Sanıklardan daha çok dışardakiler bağırıyor. Hiç kimse artık ben suçlamanın ne olduğunu bilmiyorum diyecek durumda değil.

BAŞBAKAN BAYRAM TATİLİNDE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Başbakanımız şu anda demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyor. Bunu taslak haline getirmek Adalet Bakanı’nın işidir. Başbakan da bayram tatilinde gerekiyorsa bizlerle, bürokratlar, ilgili kimselerle görüşerek siyasi nitelik kazandıracak. Çünkü bizim yaptığımız hukuki bir çalışma.

Önümüzdeki haftayı takip edelim. Ondan sonraki günlerde Başbakanımız sanırım açıklayacak. Bursa’da bu konunun gündeme geleceğini zannetmiyorum. Eylül’de biz bu paketi tartışmaya, konuşmaya başlarız. Belki Eylül’ün ortasında Meclis açılabilir. Öyle bir ihtimal olabilir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri