Başamel soslu börek

İnci

1907
Prenses
BEŞAMEL SOSLU BÖREK


Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1 adet yumurta.
Beşamel sos için:
- 1 su bardağı tavuk suyu,
- 1 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı un,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 tatlı kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 kase galeta tozu.


Yapılışı:Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst