Barzani'ye özel mesaj

buğlem

Bayan Üye
Barzani'ye özel mesaj

Erdoğan, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani'ye, Erbil'e giden Bakan Çağlayan aracılığıyla Irak'taki birlik ve beraberliğin Türkiye ve bölge açısından çok önemli olduğu mesajını gönderdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'ye Irak'taki birlik ve beraberliğin Türkiye ve bölge açısından çok önemli olduğunu iletti. Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan aracılığıyla gönderdiği mesaja Barzani'den "Sizinle aynı kanaatteyiz " yanıtını aldı. Barzani, Çağlayan'a ayrıca "Erdoğan'a dua ediyorum" dedi. Çağlayan dün Mesut Barzani ve yardımcısı Neçirvan Barzani ile Erbil'de biraraya geldi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin tutuklanmasının istendiği kritik bir dönemde gerçekleşen ziyarette Irak'taki birlik ve beraberlik konuşuldu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Barzani, Türk ekonomisinin gücüne dikkat çekerek, Kürt bölgesi ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çağlayan da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

'DUA EDİYORUM'
Barzani, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumunu sorarken, kendisi için dua ettiğini söyledi. Bunun üzerine Çağlayan, Başbakan'ın sağlıklı olduğunu, aynı tempoyla çalışmaya devam ettiğini söyledi. Barzani, Türkiye ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin önemine vurgu yaparak, geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Çağlayan, Barzani görüşmesinde Maliki'nin Türkiye'nin Irak'ın içişlerine karıştığı yönündeki açıklamalarının üzücü olduğunu söyledi. Çağlayan, Irak'ın çeşitli etnik, mezhep yapısının bütün olmasının Türkiye için önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Türkiye olarak Irak'ın birliği ve bütünlüğünden yana olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz. Son gelişmelerden büyük üzüntü duyduk." Görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Çağlayan, her ziyaretin bir mesajı olduğunu belirterek, "Türkiye olarak önem verdiğimiz konulara ilişkin Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani de aynı kanaatteler" dedi. Çağlayan açılışına katıldığı Erbil İş Forumu'nda da Kürtçe, "Hoş geldiniz. Erbil Ez Malamina (Erbil benim evim)" dedi ve Irak'ın kaos ortamına sürüklenmesinden endişe ettiğini söyledi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri