Barbunyalı Mevsim Salata

AySe^^

Bayan Üye
CA1AA31A751546FE9854936E2EA52B.jpg


Malzemeler,
1 adet patlıcan
1 kase barbunya konservesi
Yarım demet göbek marul
1 adet havuç
2 adet domates
2 adet lavaş ekmeği
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Lavaş ekmeğini düz bir servis tabağına alın.
Patlıcanın üzerinde bıçakla delikler açın.
Folyoya sarıp 200 derece fırında közleyin.
Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
1 diş sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve patlıcana ilave edin.
Patlıcan ve sarımsağı karıştırıp lavaş ekmeğinin üzerine yayın.
Barbunya konversesini bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Patlıcanın üzerine ekleyin.
Göbek marulu bol suyla yıkayıp incecik dilimleyin.
Derin bir kâseye alın.
Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ve göbek marula ilave edin.
Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı kâseye ekleyin.
Tüm malzemeleri harmanlayın.
Soslu karışımı barbunyanın üzerine ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin.
Salatanın en üst katına dizin.
Bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst