Mr.TyLér ||
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 Su bardağı barbunya
2 Adet havuç
1 Adet kereviz (arzuya göre)
2 Adet soğan
1 Baş sarmısak (arzuya göre)
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Hazırlanışı
Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.
Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.
Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşatmadan haşlayın.
Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.
Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.
Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ilave edin.
Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
2 Su bardağı barbunya
2 Adet havuç
1 Adet kereviz (arzuya göre)
2 Adet soğan
1 Baş sarmısak (arzuya göre)
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 Çay kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Hazırlanışı
Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.
Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.
Ertesi gün barbunyayı fazla yumuşatmadan haşlayın.
Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.
Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.
Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ilave edin.
Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.