"Bana Carlos derler"

ParadokS

Kayıtlı Üye
3 yıl önce Güngörenspor’dan Adanaspor’a transfer olan İzzet Yıldırım Turuncu-Beyaz forma ile kısa zamanda taraftarı ile bütünleşti ve bu sezon Adanaspor’da kaptanlık mertebesine kadar ulaştı. İlk kez kırmızı kartla bu sezon tanıştı, unutamadığı maçları anlattı, tribüne çağrılış şeklini dile getirdi ve lakabını açıkladı. İşte size bir İzzet Yıldırım röportajı..

Adanaspor’a geldiğin günden bu yana taraftar ile iyi bir atmosfer yakaladın. Taraftarın sana olan sevgisini neye bağlıyorsun?
“Forma giydiğim takım benim için her şeydir.. Sadece sahada değil saha dışında da en iyi şekilde temsil etmeye çalışırım.. Sahaya yüreğimi koyarak takımımın kazanması için her şeyi yaparım.. Sahada futbol oynarken seyirciyle bütünleşirim, enerjimi, hırsımı tribünlere yansıtırım. Onların desteği ile gücümün daha da arttığını hissederim. Stada geldiğim anda en yakınımı bile görsem tanıyamam, sadece maçı nasıl kazanacağımızı düşünürüm.. Taraftarımız da sahada mücadele ettiğime inandıkları ve formamı alın teriyle ıslattığımı gördükleri için ortak noktada buluşuyoruz.. Ben de tribünlerden geldiğim için insanların ne istediğini biliyorum.."

3 yıllık Adanaspor maceranda takım kaptanlığına kadar yükseldin. Adanspor kaptanı olmak nasıl bir duygu?
"Kaptan olmak sadece koluna bant takmak değildir.. Takımın saha içerisindeki lideri olmak demektir.. Elazığspor maçı öncesi gerek hafta içi gerekse maç öncesi takım arkadaşlarımla sürekli konuşup onlara söz verdim.. Bu da aşırı motive olmamı sağladı.. Bunun sonucunda kırmızı kart görerek takımımı eksik bıraktım ama ben ve takım arkadaşlarım galibiyete hafta içinde inanmıştık zaten.. Adanaspor'u 9 kişi kalmak bile etkilemedi. Geçmişi başarılarla dolu büyük bir camiada kaptanlık yapmak benim için büyük bir onurdur.”

Defansif anlamda oyuna büyük katkın var, ofansif anlamda kendini yeterli görüyor musun?
"Defansif veya ofansif anlamda takımıma elimden gelenin daha fazlasını vermek zorundayım ve ben değil hiçbir futbolcu kendini yeterli görmemelidir.. Ben de kendimi yeterli görmüyorum, daha fazla katkıda bulunabilirim ve bunun için de çok fazla çalışıyorum.."

3 yılda Adanaspor’da iyi ve kötü olarak hatırladığın maçlar var mı?
“Bu şekilde birçok maç yaşadım ama iyi olarak aklıma ilk gelen evimizde 3-2 kazandığımız Mersin İdmanyurdu karşılaşması.. Kötü olarak aynı sene, kendi evimizde çok önemli bir maç olan ve 3-0 kaybettiğimiz Bucaspor maçıydı..”

Taraftar şampiyonluk istiyor, siz de şampiyonluğu arzuluyorsunuz. Süper Lig yakında mı, uzakta mı?
"Biz futbolcular Süper Lig'in yakında olduğunu hissetmezsek sahaya doğru performansı yansıtamayız. Bundan dolayı ben ve arkadaşlarım Süper Lig'in çok yakın olduğunu hissediyoruz.. Futbolcu, taraftar, şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde Süper Lig hedefine Allah'ın izniyle ulaşacağız..”

Play-Off’a kalıp şampiyonluk ipini göğüslerseniz ilk ne yapmak istersin?
“Hedefe ulaştığımız takdirde yağmur-çamur, kar-kış demeden bize destek veren büyük Adanaspor taraftarıyla başarıyı doyasıya kutlamak isterim”

Adanaspor bu kadar iyi top oynarken, pozisyon vermezken hak etmediği şekilde kaybettiği maçlara yanıyor musun?
“Üzülmemek elde değil tabiî ki üzülüyoruz.. İyi futbol oynamak uzun vadede sonuca etki eder diye düşünüyorum. Şans futbolda bir yere kadardır..”

Tribünler seni ne diye çağırdıklarında mutlu oluyorsun ve lakabın nedir?
“İzzzzetttttt, İzzzeetttttttttt. Ay lav yu izzetttt.. Carlos. Herkese saygılar, sevgiler”​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri