ashli
Bayan Üye
BALLI LOKUM TATLISI (ARTVİN)
Malzemeler:
200 gr. cifte kavrulmuş lokum (dogranmış)
125 gr. Elma püresi
1 yumurta
7-8 yemek kaşığı un
10 yk müsli
10 yk ceviz (dogranmış)
10 yk bal
1 cay kasıgı toz tarçın
Yapılışı.
Fırın 170°C ye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve 1-2 cm yüksekliğinde fırın tepsisine yayılır. 25- 30 dk fırınlanır, fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca dikdörtgen parcalara kesilir servis yapılır.
Malzemeler:
200 gr. cifte kavrulmuş lokum (dogranmış)
125 gr. Elma püresi
1 yumurta
7-8 yemek kaşığı un
10 yk müsli
10 yk ceviz (dogranmış)
10 yk bal
1 cay kasıgı toz tarçın
Yapılışı.
Fırın 170°C ye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve 1-2 cm yüksekliğinde fırın tepsisine yayılır. 25- 30 dk fırınlanır, fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca dikdörtgen parcalara kesilir servis yapılır.