Balkabaklı Lahana Sarması

ashli

Bayan Üye
BALKABAKLI LAHANA SARMASI

1 orta boy beyaz lahana
1 çorba kasesi küp doğranmış balkabağı
1 soğan
1 su bardağı kuru fasulye
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
3 su bardağı su
Tuz

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin. Fasulyeyi 7-8 saat suda bekletin. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 2-3 dakika kavurup balkabağını ilave edin. 3-4 dakika daha kavurup fasulye, tuz ve süt kremasını ekleyin. 1 bardak su ilave edip balkabakları yumuşayana ve suyu çekene kadar pişirin. 3 Balkabaklı harcı lahana yapraklarının içine paylaştırıp iki kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin. Üzerine 2 bardak suyu ekleyip kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst