Bal'ın Gerçeği İle Sahtesi Nasıl Ayırt Edilir?

Amor

Bayan Üye
Gerçek balla sahtesini ayırmanın yolları

- Gerçek bal, soğuk ortamlarda şekerlenir; sahte bal şekerlenmez.

- Gerçek balın çok özel, esans gibi hafif bir kokusu vardır. Balı keserken, saklama kabını açıp kapatırken bu koku daha yoğun algılanır.

- Gerçek bal, glikozlu bala göre daha koyu kıvamdadır.

- Gerçek bal, şerbet gibi aşırı tatlı değildir. Glikozlu bal daha tatlıdır. Bal ağza alındığında birkaç tür tat alınır. Yapay ballarda düz, tek bir tat olur.

- Ucuz balda mutlaka şeker ve türevi maddeler vardır.

- Bazı üreticiler şekerden elde edilen ürüne, süzme çam balı karıştırıyor. Çam balı ucuz olduğu için bu işte kullanılıyor.

- Balı dolapta bekletme yöntemi doğru değildir. Yapısı itibarıyla her zaman nemi çeker. Üzerinde tabaka oluşur. Sonra kristalleşir. Bal olmayan ürünler bu özelliği göstermez.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst