Balık Yemleri ve Özellikleri
Sitemizin bu bölümünde olta balıkçılığında kullanılan yemleri tanıyacağız, farklı balıklara farklı yemler kullanılmaktadır avını yapacağımız balığa göre yem seçmek bize herzaman avdan en iyi sonucu almamızı sağlar. Ülkemizde EGE bölgesi balık yemleri bulmada ve bu işin ticaret olarak yapılmasına en verimli bölgelerden biridir. Aşağıda göreceğiniz balık yemleri ve türleri ülkemizde en çok kullanılan ve kolayca bulunabilen yemlerdir. Yemleri kendi çabalarımızla çıkarabileceğimiz gibi aynı zamanda balık yemi satan firmalardan alabilirsiniz. Şimdi bu yemleri tanıyalım ve nerelerde bulunur, hangi balık için kullanılır ona bakalım.
Not: Şuan için balık yemleri özelliklerinin bulunduğu linkler düzenlenme aşamasındadır, kısa bir süre sonra bu linkler bu sayfada aktif olacaktır.
Boru Kurdu
Kıyıdan ve tekne avında dip balıkları için kullanılan, fakat tazesini (canlı) bulmak kolay olmayan bir yem.
Canlı Balık
Bırakma oltalarında yaygın olarak kullanılan canlkullanmaktan daha avantajlı ve dikkat çekicidir. ı balıklar, avda yapay ve silikon yemler
Sinek Larvası
Larva üretimi kolay olup, bir çok balığın avında tatlısu avcılığıda dahil olmak üzere kullanılmaktadır.
Kalamar
Eti değerli olan kalamar balık yemi olarakta kullanılır, bacakları kesilerek iğneye takılır. Çipura, karagöz, mırmır balıkları için uygun yemlerden biridir.
Karides
Ölü veya canlı olarak kullanıldığında çok iyi sonuçlar veren bir yem olan karides, özellikle mercan, çipura, levrek balıklarının avında çok etkilidir.
Madya - (Kabuklu)
Ege bölgesinde sıkça bulunan, ancak pek tercih edilmeyen bir balık yemidir. Madya kabuklu olup, içi deniz salyangozunun büyüğü gibidir.
Mamun
Balıkçılar arasında en popüler yemlerden biridir, genel tüm dip balıklarında etkili olan mamun, aynı zamanda sualtında kıvır kıvır oynaması balıkların dikkatini çeker.
Sardalya
Tuzlanmış olarak muhafaza edilen sardalya, yağı, kokusu ve parlaklığıyla sualtında balıkların o bölgeye toplanmasını sağlar ve çok başarılı bir yemdir. Ayrıca paragat içinde kullanılmaktadır.
Sübye
Mürekkep balığı olarakta bilinen sübye, kokusuz, sert ve iri balıkların avında kullanılmak için elverişlidir.
SÜLÜNES - (Kabuklu)
Sportif balıkçılar tarafından en çok tercih edilen balık yemlerinden biridir, çipura, karagöz, mercan, sargoz, mırmır, levrek gibi balıkların başlıca yemidir.
Şapka - Kaya midyesi
Kaya midyesi ve şapka olarak tanınan bu yem, deniz kıyılarında kayaların üzerinde yaşar ve iri balıkların avında kullanılır, sert bir ete sahip olduğundan ufak balıklar bu yemi yemekte zorlanır.
Teke
Teke karidesin benzeri olup, daha küçüğüdür. Kıyılarda yosunların, kayaların arasında yaşarlar ve birçok dip balığının avında kullanılır.
Toprak Solucanı
Gübreli toprakta yaşayan toprak solucanları, balık yemi olarak kullanılmakta en uygun yemlerden biridir, canlı olarak kullanılması her balık tarafından çabucak farkedilmesini sağlar.
Uskumru Fileto
Taze uskumru fileto olarak kesilip kullanılmaktadır ve iri balıkların avında yayın olarak kullanılır. Paragat yemi için çok uygundur.
Yengeç
Denizin olduğu heryerde yaşayan yengeç, levrek ve çipura balıkları için vazgeçilmez bir yemdir
Not: Şuan için balık yemleri özelliklerinin bulunduğu linkler düzenlenme aşamasındadır, kısa bir süre sonra bu linkler bu sayfada aktif olacaktır.
Boru Kurdu
Kıyıdan ve tekne avında dip balıkları için kullanılan, fakat tazesini (canlı) bulmak kolay olmayan bir yem.
Canlı Balık
Bırakma oltalarında yaygın olarak kullanılan canlkullanmaktan daha avantajlı ve dikkat çekicidir. ı balıklar, avda yapay ve silikon yemler
Sinek Larvası
Larva üretimi kolay olup, bir çok balığın avında tatlısu avcılığıda dahil olmak üzere kullanılmaktadır.
Kalamar
Eti değerli olan kalamar balık yemi olarakta kullanılır, bacakları kesilerek iğneye takılır. Çipura, karagöz, mırmır balıkları için uygun yemlerden biridir.
Karides
Ölü veya canlı olarak kullanıldığında çok iyi sonuçlar veren bir yem olan karides, özellikle mercan, çipura, levrek balıklarının avında çok etkilidir.
Madya - (Kabuklu)
Ege bölgesinde sıkça bulunan, ancak pek tercih edilmeyen bir balık yemidir. Madya kabuklu olup, içi deniz salyangozunun büyüğü gibidir.
Mamun
Balıkçılar arasında en popüler yemlerden biridir, genel tüm dip balıklarında etkili olan mamun, aynı zamanda sualtında kıvır kıvır oynaması balıkların dikkatini çeker.
Sardalya
Tuzlanmış olarak muhafaza edilen sardalya, yağı, kokusu ve parlaklığıyla sualtında balıkların o bölgeye toplanmasını sağlar ve çok başarılı bir yemdir. Ayrıca paragat içinde kullanılmaktadır.
Sübye
Mürekkep balığı olarakta bilinen sübye, kokusuz, sert ve iri balıkların avında kullanılmak için elverişlidir.
SÜLÜNES - (Kabuklu)
Sportif balıkçılar tarafından en çok tercih edilen balık yemlerinden biridir, çipura, karagöz, mercan, sargoz, mırmır, levrek gibi balıkların başlıca yemidir.
Şapka - Kaya midyesi
Kaya midyesi ve şapka olarak tanınan bu yem, deniz kıyılarında kayaların üzerinde yaşar ve iri balıkların avında kullanılır, sert bir ete sahip olduğundan ufak balıklar bu yemi yemekte zorlanır.
Teke
Teke karidesin benzeri olup, daha küçüğüdür. Kıyılarda yosunların, kayaların arasında yaşarlar ve birçok dip balığının avında kullanılır.
Toprak Solucanı
Gübreli toprakta yaşayan toprak solucanları, balık yemi olarak kullanılmakta en uygun yemlerden biridir, canlı olarak kullanılması her balık tarafından çabucak farkedilmesini sağlar.
Uskumru Fileto
Taze uskumru fileto olarak kesilip kullanılmaktadır ve iri balıkların avında yayın olarak kullanılır. Paragat yemi için çok uygundur.
Yengeç
Denizin olduğu heryerde yaşayan yengeç, levrek ve çipura balıkları için vazgeçilmez bir yemdir