Hestia
Bayan Üye
Balık Pilakisi
Malzemeler:
Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parça ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğra nır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavru lur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kayna tılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyu larak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.
![balik_tabakta.jpg](http://didan.biz/up/p14/balik_tabakta.jpg)
Malzemeler:
- 2 Adet Palamut
- 250 Gram Zeytin Yağı
- 500 Gram Patates
- 3 Diş Sarımsak
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Limon
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Baş Kereviz
- 2 Adet Defne Yaprağı
- Yeteri kadar Tuz
Soğan ve havuç ayıklanır. Uzunlamasına ikişer parça ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğra nır. 2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavru lur. Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kayna tılır. Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyu larak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır. Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır. Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır. Servis tabağına konur.