Balık-Nuget

Hestia

Bayan Üye
Balık-Nuget

balik_nuget_gida_1.jpg


Malzemeler:
  • 1 Adet Marul
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Yeteri kadar Karabiber
  • 200 Gram Kiraz Domates
  • Yeteri kadar Tuz
  • 4 Çorba kaşığı Sirke
  • 4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 300 Gram Sıvıyağ (Ayrıca)
  • 4 Çorba kaşığı Salata Sosu (Ayrıca)
  • 400 Gram Somon Balığı (Balık ve Hamuru İçin)
  • 2 Dal Biberiye (Balık ve Hamuru İçin)
  • 2 Adet Yumurta (Balık ve Hamuru İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Sıvıyağ (Balık ve Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Tuz (Balık ve Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Karabiber (Balık ve Hamuru İçin)
  • 100 Mililitre Soda (Balık ve Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Pulbiber (Balık ve Hamuru İçin)
  • 150 Gram Un (Balık ve Hamuru İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Limon Suyu (Balık ve Hamuru İçin)
Yapılışı:
Marulu ayıklayıp yıkayın. Domatesi yıkayıp ikiye bölün.
Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanı karışıma ekleyin.
Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın.
Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Kalan una bulayın.
Yağı tencerede kızdırın. Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin. Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin.
Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin.
Balıkları tabağa ilave edip servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst