Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
1 levrek veya 1 tane kırlangıç balığı
· 1 soğan rendesi
· tuz
· karabiber
HAMURU:
· 1 kg un
· yeterince su ve tuz
SOSU:
· 1 tane tabasco sos
· 1 kg domates
· ½ demet maydanoz
· 1 tatlı kaşığı fesleğen kekik
· tuz
2 adet kesme şeker
· 500gr sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Un elenir,hamur yoğurma kabına alınır. Su,tuz ilavesi ile hamur yapılır üstü örtülerek 1 saat dinlendirilir. Bezeler yapılır. Madeni para kalınlığında hamur açılır. Milföy hamuru büyüklüğünde kesilir diğer yanda balık 10dk haşlanır,süzülür kılçıkları ve derisi ayıklanır. 1 soğan rendesi tuz,karabiber konur,karıştırılır. Hamurların ortasına biraz konur. Bohça gibi kapatılır. Fırın tepsisine dizilir,fırında pişirilir. Domates blanderdan geçirilir. Tobasco sos,şeker, tuz konur. İyice pişirilir. Fesleğen ilave edilir. Mantıların üzerine dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt konur maydanoz serpilir. Servis yapılır.
AFİYET OLSUN