Balık Köftesi

Hestia

Bayan Üye
Balık Köftesi

Bal__k_K__ftesi.jpg


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Balık
  • 2 Dilim Ekmek İçi
  • 1 Çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 1 Çorba kaşığı Kuş Üzümü
  • Yeteri kadar Maydanoz
  • Yeteri kadar Taze Soğan
  • 1 Adet Limon
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
  • 3 Çorba kaşığı Un
  • Yeteri kadar Sıvıyağ
Yapılışı:
Balığı az su ile limon ve tuz katıp pişirin, suyunu süzdürün. Balığın derisini kemiğini ayırıp makinede çektirin; içine ekmeği, baharatı, önceden ıslattığınız kuş üzümünü, kıyılmış maydanozu ve soğanı ekleyip yoğurun. Şekillendirin hafif una bulayarak kızgın yağda kızartın.
 
---> Balık Köftesi

Balık Köftesi

balik_koftesi_2_yemek_1.jpg


Malzemeler:
  • 600 Gram Morina Balığı Fileto
  • 2 Dilim Tost Ekmeği
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Adet Patates
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
  • Yeteri kadar Limon Suyu
  • 1 Çorba kaşığı Dereotu
  • 3 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
  • 2 Çorba kaşığı Margarin
  • 1 Çorba kaşığı Un
  • 300 Mililitre Etsuyu
  • 200 Gram Süt Kreması
  • 200 Gram Pirinç
  • 1 Çorba kaşığı Hardal
Yapılışı:
Filetoyu ayıklayıp kesin. Soğanı doğrayın. Ekmeği küçük küçük kesin. Patatesi rendeleyin.
Balık, ekmek, yumurta sarısı ve patatesi soğanın yarısı ile karıştırın.
Tuz, karabiber, limon suyu ve dereotu ile tatlandırıp 10 dakika bekletin.
Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın.
Biberi yıkayıp şeritler halinde kesin.
Sos için 1 çorba kaşığı margarinle unu kavurun. 200 ml et suyu ve süt kreması ekleyip 10 dakika pişirin. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
Artan soğan ve biberi yağda kavurun. Kalan et suyunu ekleyip pişirin.
Balıklı karışımdan köfteler şekillendirip derin yapışmaz tavada kızartın.
Köfteleri sos, pilav ve biberle servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst